Cel mai mare pod solar se afla in Londra

0
618
Cel mai mare pod solar se află în Londra
Cel mai mare pod solar se afla in Londra
Cel mai mare pod solar se afla in Londra

Podul solar Blackfrias se intinde peste raul Tamisa, asigurand o cale de transport pentru mii de navetisti din sudul Londrei. Podul incorporeaza si o statie de tren electric. Constructia a fost ridicata in cinci ani si este acoperita cu 4.400 de panouri fotovoltaice, care vor contribui la reducerea emisiilor de carbon cu 511 tone pe an.

Trenurile electice sunt deja cele mai “verzi” mijloace de transport, iar alimentarea statiei de tren si a cladirilor auxiliare, care se gasesc pe acest pod, cu energia produsa de panourile fotovoltaice, va oferi pasagerilor o exprerienta de calatorie cu adevarat sustenabila”, a declarat David Statham, managing director al First Capital Connect, compania care se ocupa de transportul cu trenul electric.

In afara de faptul ca podul asigura energia electrica pentru statia de tren, Blackfriars a devenit si un simbol al noii Londre, un oras sustenabil.

Panourile fotovoltaice care pot fi admirate de pe ambele maluri ale Tamisei, ii indeamna, atat pe turisti, cat si pe localnici, sa se aplece mai mult asupra problemei energieilor regenerabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.