Cel mai poluat oras din lume

Blacksmith Institute, organizatie cu sediul central la New York care sprijina proiectele de mediu impotriva poluarii, a realizat recent un studiu despre cele mai poluate orase din lume. Cercetarea dezvaluie ca Linfen, situat in provincia chineza Shanxi, este cel mai poluat oras din lume.Cel mai poluat oras din lume

Potrivit autorilor, concluzia se datoreaza acumularii unei foarte mari cantitati de praf de carbune in atmosfera, precum si prezentei altor particule nocive provenite din emisiile industriale si din cele produse de autovehicule. Situatia se reflecta, sustin cercetatorii, in starea de sanatate a celor 3 milioane de locuitori.

La polul opus, castigator al sectiunii “cel mai curat oras”, se situeaza Calgary, din provincial Alberta, Canada, afirma Mercer Human Resource Consulting. Analiza cercetatorilor are la baza criterii cum ar fi calitatea serviciilor medicale si a echipamentului din spitale, nivelul poluarii aerului si bolile infectioase, eficienta serviciilor de ridicare a gunoiului si a sistemului de canalizare, apa potabila, prezenta animalelor si a insectelor daunatoare. Orasul canadian a fost ales dintr-un numar de 215 candidate.

In topul spatiilor citadine considerate cele mai benefice pentru sanatate, locul intai ii revine capitalei Islandei, Reykjavik, considerata cel mai “verde” oras din lume. La castigarea pozitiei de leader au contribuit preocuparea intensa pentru ecologie si sprijinul acordat in acest sens locuitorilor. In ultimii ani, s-au realizat progrese considerabile. In Reykjavik circula autobuze pe hidrogen, iar caldura si curentul electric se bazeaza pe surse geotermale si alte surse alternative.

Sursa: Gandul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,343FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente