Cele mai importante vitamine ale morcovilor se gasesc chiar sub coaja subtire

Cele mai importante vitamine ale morcovilor se gasesc chiar sub coaja subtire

In incercarea de a curata perfect morcovii, majoritatea gospodinelor ii spala bine, dupa care le curata coaja.

Cele mai importante vitamine, carotenul si mineralele – potasiu, iod, fosfor, fier – sunt continute in morcovi in cantitati mari, chiar sub coaja subtire.

Daca morcovii sunt proaspati, este suficient sa fie bine spalati si nu curatati de coaja. Daca morcovii au coaja inchisa la culoare, uscata, cu pete negre sau zone moi, cel mai probabil sunt vechi si este mai bine sa nu fie consumati.

Se recomanda consumul morcovilor cruzi la pranz si la cina. Cea mai indicata este prepararea morcovilor la abur, aceasta fiind cea mai buna metoda de a le pastra carotenul. Morcovii se fierb intr-o cantitate redusa de apa, intr-un recipient acoperit, la foc mic pana se inmoaie.
Se pot si inabusi in putina grasime pentru a fi consumati ca atare sau ca garnitura la friptura. Consumul de morcovi nu este recomandat persoanelor care sufera de gastrita sau ulcer.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *