Celula de criza la Casa Alba din cauza petrolului deversat in Golful Mexic

0
296

Presedintele american Barack Obama a convocat de vineri o celula de criza la Casa Alba in incercarea de a gasi solutii care sa duca la stoparea scurgerii de petrol din Golful Mexic, relateaza AFP si Reuters.accident ecologic

Barack Obama a avut ieri intrevederi, in sala ultrasecurizata a resedintei prezidentiale destinate situatiilor de urgenta, cu ministrii apararii, securitatii interne, energiei si internelor, in prezenta sefului statului major interarme.

In urma naufragiului unei platforme de exploatare petroliera la finalul lunii aprilie, zilnic se scurg, din putul avariat, in Golful Mexic 800.000 de litri.

„In timp ce noi continuam sa evaluam diferitele optiuni pentru a pune capat scurgerii de petrol, presedintele a transmis doua mesaje echipei sale: in primul rand, cel privind importanta consultarii expertilor independenti, oameni de stiinta sau tehnicieni, si in al doilea rand, acela ca toate punctele de vedere trebuie exprimate pentru identificarea unor solutii”, a precizat presedintia intr-un comunicat.

Totodata, Obama i-a cerut ministrului energiei, Steven Chu, castigator al premiului Nobel pentru Fizica, sa se deplaseze in Houston (Texas, sud) pentru a purta discutii cu responsabilii BP „in scopul cautarii energice a unor posibile solutii” la aceasta criza. Obama a precizat ca va plati toate costurile pentru stoparea acestei poluari si pentru curatarea ei.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.