Celularele care-ti arata cat poluezi

0
383

Impactul tau asupra mediului e calculat de propriul mobil
telefoane antipoluare
Primele telefoane „antipoluare” se comercializeaza in Anglia
Tehnologia inventata de londonezi evalueaza emisiile poluante in orice situatie – pe strada, in masina sau in avion.

O companie londoneza a dezvoltat un nou software pentru celulare, care iti evalueaza amprenta de carbon oriunde te-ai afla. Inventatorii tehnologiei inovative Carbon Diem spun ca prin intrebuintarea GPS-ului in masurarea vitezei si a modului tau de deplasare, algoritmul lor poate identifica tipul de transport pe care-l folosesti. Astfel, softul poate calcula cantitatea de dioxid de carbon pe care o genereaza o calatorie, fara a fi nevoie ca posesorul celularului sa intervina in vreun fel.

Util pentru companii

Inventatorul acestui sistem, Andreas Zachariah, director al companiei Carbon Hero, spune despre Carbon Diem ca este prima tehnologie din lume care calculeaza in mod automat amprenta de carbon a omului. Softul a fost testat timp de un an de zile pe telefoanele Nokia si Blackberry si a dat dovada de eficienta 100% in procesul de depistare a mijlocului de transport in care se afla persoanele, sustine Zachariah.

„Am vrut sa aratam ca micile schimbari pe care le putem face in sensul protectiei mediului pot fi acum impartasite celor din jur. Cu cat vor fi mai multi cei care vor realiza ca suntem intr-un maraton continuu in ceea ce priveste incalzirea globala si ca nu alergam singuri, cu atat va creste motivatia de a adera la masurile de combatere a acestui fenomen”, sustine inventatorul. Zachariah crede ca softul ar putea fi un instrument util pentru companii, in incercarea lor de a-si convinge angajatii sa reduca impactul pe care il au asupra mediului.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.