Centrala fotovoltaica de la Piatra-Neamt a primit arcordul ANRE

Centrala fotovoltaica de la Piatra-Neamt a primit arcordul ANRE

S-a primit acordul de infiintare din partea Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei * finantarea asigurata din fonduri europene si de la bugetul de stat este de circa 71 de milioane de lei

Contruirea unei centrale fotovoltaice cu o putere instalata de aproape 3 MW, care ar urma sa asigure o buna parte din energia electrica necesara institutiilor publice si iluminatului public din/in municipiul Piatra-Neamt poate incepe. Dupa ce anul trecut municipalitatea pietreana a primit confirmarea finantarii acestei investitii (aproximativ 71 de milioane de lei, din care 62,246 milioane de lei din Fondul European pentru dezvoltare Regionala si 8,761 milioane de lei de la bugetul de stat), mai nou a fost obtinut si avizul de infiintare a centralei si de racordare a acesteia la sistemul energetic national din partea Agentiei Nationale pentru Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Ideea infiintarii unei centrale fotovoltaice in cartierul Vanatori, pe strada Horia, dateaza inca din noiembrie 2009, atunci cand Consiliul Local Piatra-Neamt a adoptat o hotarare de aprobare a studiului de fezabilitate, proiectului tehnic si indicatorii tehnico-economici pentru proiectul “Realizarea unei noi capacitati de producere a energiei electrice prin valorificarea resursei de energie regenerabila solara cu o putere instalata de 2,9946 MW, in municipiul Piatra Neamt”.

Se preconizeaza ca aceasta centrala fotovoltaica va aduce primariei un profit anual de aproape 500.000 de euro. Instalatiile vor ocupa aproape 3,6 hectare de teren, plus 0,4 hectare necesare spatiilor de intretinere.

Cele 71 de milioane de lei obtinute din FEDR si de la bugetul de stat reprezinta 98% din valoarea investitiei, restul de doua procente reprezentand contributia administratiei locale.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente