Cercetat în dosarul retroced?rilor de p?duri: Camera Deputa?ilor a aprobat arestarea lui Ioan Adam
Cercetat în dosarul retrocedărilor de păduri: Camera Deputaţilor a aprobat arestarea lui Ioan Adam
Cercetat in dosarul retrocedarilor de paduri: Camera Deputatilor a aprobat arestarea lui Ioan Adam
Cercetat in dosarul retrocedarilor de paduri: Camera Deputatilor a aprobat arestarea lui Ioan Adam

Cererea ministrului Justitiei privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului PSD Ioan Adam a fost aprobata marti de plenul Camerei Deputatilor cu 248 voturi pentru si 63 impotriva.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis, tot azi, mai devreme, sa propuna plenului aprobarea solicitarii Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Ioan Adam. Comisia a luat aceasta decizie cu 15 voturi “pentru”, 5 “impotriva” si 3 abtineri.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor stabilise, la inceputul lunii, prelungirea pana la 18 noiembrie a termenului de depunere a raportului Comisiei juridice in privinta cererii arestarii preventive a deputatului PSD Ioan Adam.

“Nu cred ca un om cu trecutul meu ar putea fi un pericol pentru ordinea publica sau ca as putea crea o stare de pericol prin faptul ca as fi cercetat in libertate. Domnilor colegi, nu sunt nici pe departe un pericol pentru ordinea publica, sunt un om care m-am ridicat, am avut statut de magistrat pana in 1994, avocat, iar din anul 2002 sunt profesor universitar la Universitatea Transilvania din Brasov. Mi-am dedicat toata viata studiului, muncii cu studentii, activitatii la bara, nu cred ca eu, prin activitate si prin trecutul meu, as putea prezenta, asa cum statueaza legea, o stare de pericol si in felul acesta s-ar impune luarea unei masuri. Eu fac un apel la dvs., sa nu ignorati persoana pe care o aveti in fata, sunt autorul unor cursuri universitare, al unor monografii in materia proprietatii, am scris carti la nivel de tratat”, a spus Adam, inainte de votul dat in plen pe cererea de incuviintare a arestarii preventive in cazul sau.

Parchetul a solicitat incuviintarea arestarii preventive a lui Ioan Adam si Viorel Hrebenciuc in dosarul retrocedarilor. Intre timp, Hrebenciuc a fost arestat preventiv, dupa ce a demisionat din Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here