Cercetati penal pentru ca au impuscat o caprioara

0
610
Cercetati penal pentru ca au impuscat o caprioara
Cercetati penal pentru ca au impuscat o caprioara

Un vanator si un paznic de vanatoare sunt cercetati de politistii de frontiera satmareni. Cei doi au fost depistati la scurt timp dupa ce au braconat o caprioara. Armele, vanatul si masina cu care cei doi erau au fost retinute de politistii de frontiera.

Marti, 28 decembrie a.c., in jurul orei 18.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Carei, aflati in misiune pe comunicatia Resighea – Scarisoara Noua, au observat un autoturism de teren care se deplasa pe un drum forestier in padurea Scarisoara, oprind la circa 100 de metri de marginea padurii.

Imediat politistii de frontiera au observat ca in autovehiculul marca Mitsubishi, inmatriculat in Anglia, se aflau doua persoane carora le-au cerut documentele de identitate. La volanul masinii se afla Emeric Zoltan S., in varsta de 34 de ani, din Andrid, care era insotit de Nicolae Mircea C., 37 de ani, din Piscolt.
Cei doi nu aveau asupra lor documentele de identitate. Emeric Zoltan S. a prezentat o autorizatie de vanatoare, care insa era expirata. Nicolae Mircea C. a specificat faptul ca este gestionarul Fondului de vanatoare 38 Piscolt.
La controlul masinii, pe bancheta din spate au fost gasite doua arme de vanatoare, iar in portbagaj, intr-o lada din plastic era o caprioara impuscata.
Cum autorizatia de vanatoare prezentata la control era expirata, cele doua persoane au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Carei pentru cercetari.
Din verificarile efectuate s-a stabilit ca Emeric Zoltan S. a obtinut o autorizatie de vanatoare individuala pentru o caprioara, vanatoarea urmand sa se desfasoare in prezenta organizatorului de vanatoare Nicolae Mircea C., gestionarul Fondului de vanatoare 38 Piscolt. Insa autorizatia respectiva era expirata. Cu toate acestea, in cursul zilei de ieri, cei doi au iesit impreuna in zona localitatii Scarisoara Noua, iar in jurul orei 17.00, in apropierea cladirii fostului pichet graniceresc Scarisoara, Emeric Zoltan S. a impuscat o caprioara, pe care a pus-o intr-o lada din plastic in portbagajul masinii. Ulterior, cei doi au urcat in autoturism si au pornit spre Piscolt, moment in care au fost observati si opriti de politistii de frontiera.
Atat vanatorul, cat si gestionarul Fondului de vanatoare au declarat ca nu au observat ca autorizatia de vanatoare este expirata.
Politistii de frontiera satmareni ii cerceteaza acum pe cei doi pentru savarsirea infractiunii de braconaj. Armele si munitia aferenta au fost ridicate de catre lucratorii nostri pentru a fi predate Serviciului AEST din cadrul IPJ Satu Mare, caprioara a fost predata reprezentantilor AJVPS, iar autovehiculul cu care cei doi au fost la vanatoare a fost indisponibilizat la S.P.F. Care pana la finalizarea cercetarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.