Cererile de amanare a licitatiei pentru centrul de deseuri, respinse

0
453
Cererile de amânare a licitaţiei pentru centrul de deşeuri, respinse
Cererile de amanare a licitatiei pentru centrul de deseuri, respinse
Cererile de amanare a licitatiei pentru centrul de deseuri, respinse
Cererile de amanare a licitatiei pentru centrul de deseuri, respinse

Patru societati au solicitat o noua prelungire a termenului de depunere a ofertelor la licitatia pentru constructia centrului de depozitare a deseurilor, insa au fost respinse de Consiliul Judetean (CJ) Cluj. Astfel, ofertele vor fi deschise joi, a anuntat vicepresedintele Radu Bica. El a precizat ca acele societati care isi doreau cu adevarat acest contract (evaluat la 32,4 milioane de euro) au avut suficient timp la dispozitie pentru pregatirea ofertelor.

Pese 50 de societati au solicitat documentatia de licitatie pentru unul dintre cele mai importante proiecte de investitie derulate de CJ. Este vorba despre un centru ecologic pentru depozitarea deseurilor menajere din judetul Cluj. Investitia a fost evaluata la 32,4 milioane de euro si ar urma sa fie asigurata din fonduri europene. La cererea unor societati, CJ a acceptat sa amane termenul initial de depunere a ofertelor cu aproximativ o luna.

„Acum am primit din nou o serie de cereri de amanare, din partea unor societati care ne spun ca nu ar fi avut timp sa se pregateasca. Dar nu mai putem face asta. Anuntul de licitatie a stat publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice peste 80 de zile. Cred ca oricine avea interesul sa participe la aceasta licitatie putea sa o faca, pentru ca a avut timp suficient”, a spus vicepresedintele CJ, Radu Bica. El a precizat ca ofertele vor fi deschise joi, la ora 10:00. Societatile care au solicitat o noua prelungire a termenului de depunere a ofertelor sunt Alpine SA, Uti Facility Management, Daneco Impianti si Interconfieri Vitadelo. Prima compania a invocat complexitatea proiectului, dar si numarul mare de riscuri la care se supune constructorul, precum si o serie de probleme necunoscute din caietul de sarcini.

Alpine s-a mai plans ca nu a avut timp sa traduca documentatia si a cerut o amanare a termenului de licitatie cu patru saptamani. UTI a pus pe tapet complexitatea lucrarii si faptul ca nu a avut timp suficient pentru a se consulta cu partenerii straini in privinta fluxului tehnologic. Daneco nu a motivat in nici un fel cererea de amanare a termenului pentru depunerea ofertelor, in timp ce Interconfieri s-a plans ca nu a avut timp sa traduca documentatia de licitatie. Presedintele CJ, Alin Tise, a precizat ca licitatia nu mai poate fi amanata. „Avand in vedere ca finantarea este asigurata din fonduri europene, CJ are obligatia de a se incadra in anumite termene, pentru finalizarea acestui proiect. Oricum, suntem in intarziere, chiar nu mai putem astepta”, a spus Tise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.