Scoala Tulbureni si Caminul Indagro se incalzesc cu energie verde

0
427
Şcoala Tulbureni şi Căminul Indagro se încălzesc cu energie verde
Scoala Tulbureni si Caminul Indagro se incalzesc cu energie verde
Scoala Tulbureni si Caminul Indagro se incalzesc cu energie verde
Scoala Tulbureni si Caminul Indagro se incalzesc cu energie verde

Prin programul „Casa Verde” privind inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana ori alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului, municipiul Botosani a beneficiat de o finantare de 754.000 lei de la Administratia Fondului de Mediu pentru asigurarea caldurii si apei calde pentru caminul Indagro si Scoala 9 din Tulbureni.
Valoarea totala a investitiei pentru cele doua obiective este de 1.005.458 lei din care 25 la suta a fost suportata din Bugetul Local.  „Incalzirea la Caminul Indagro se realizeaza cu ajutorul a doua pompe de caldura aer/apa, iar producerea apei calde prin folositea panourilor solare. Prin aceasta se preconizeaza o economie de 15.000 lei/an. La Scoala nr. 9 din Tulbureni, incalzirea se va realiza cu ajutorul a doua pompe de caldura aer-apa. Investitia a fost extrem de necesara in conditiile in care alimentarea cu energie termica si apa calda de consum era deficitara. Producerea caldurii se face in sobe cu o vechime de aproape 40 ani, utilizand lemne de foc”, se arata intr-un comunicat de presa al Cabinetului primarului Catalin Flutur.
Pompele de caldura aer-apa preiau caldura din aerul exterior si o transfera agentului termic care este dirijat spre instalatia de incalzire, respectiv calorifere care vor asigura incalzirea locuintelor.  Pompa de caldura de tip aer/apa este evaluata ca geniala pe piata de incalzire in economisirea energiei. La 1 kW electric pompa de caldura de 27 kw produce 3,7 kw termici, o valoare de varf absoluta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.