Cernobilul petrolului: Deversarea din Golful Mexic ar putea fi oprita abia de Craciun

Una dintre autoritatile mondiale in managementul petrolului a avertizat ca deversarea de titei din Golful Mexic ar putea fi oprita abia de Craciun.mai poluat decat Cernobil

Nansen Salari, un expert in foratul petrolului in ocean, a declarat ca BP face tot posibilul sa opreasca deversarea pana in august, insa succesul nu este sigur.

„Stiu ca este un gand inspaimantator, insa toata lumea trebuie sa se astepte la cel mai rau scenariu, iar acesta inseama ca petrolul sa fie oprit abia pe la Craciun”, a spus Saleri, director executiv al grupului de consultanta Quantum Reservoir Impact.

Viitorul companiei British Petroleum si al vietii salbatice din Golful Mexic depind foarte de mult de cat de repede vor fi astupate puturile de petrol, din care se scurg aproape 40.000 de barili pe zi.

Tony Hayward, directorul executiv BP, va fi chestionat joi despre dezastru, cand va aparea in fata Senatului american. Presedintele BP, Carl-Henric Svanberg va raspunde miercuri in fata lui Barack Obama.

Administratia Obama, care se confrunta cu presiuni si nemultumiri din ce in ce mai mari din cauza petei de petrol, intentioneaza sa ii ceara companiei Bristish Petroleum sa infiinteze un fond administrat independent pentru acordarea de despagubiri victimelor, potrivit BBC.

Situatia este ingreunata si de faptul ca luna aceasta a inceput sezonul uraganelor. Uraganele vor inrautati impactul deversarii de petrol asupra mediului si va amana actiunile de oprire a scurgerii cu doua saptamani, de fiecare data cand va lovi un uragan.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *