CM 2010 emite la fel de multe emisii de CO2 ca un miliard de cheeseburgeri

Daca credeati ca vuvuzela sunt cele mai rele lucuri ale Campionatului Mondial de Fotbal 2010, va inselati. Amprenta de carbon a evenimentului este de-a dreptul inspaimantatoare.emisii de carbon

Potrivit unui studiu realizat de ambasada Norvegiei si de guvernul Africii de Sud in ajunul campionatului, CM de anul acesta va emite 2.753.251 de tone de dioxid de carbon in atmosfera, adica echivalentul CO2 eliminat de un milion de masini timp de 1 an si de sase ori mai mult decat CM de acum 4 ani!

Cativa factori ai CM 2010 din Africa de Sud au dus la o amprenta de carbon mult mai mare ca in anii trecuti. Mai multi oameni au sosit la CM cu zboruri internationale, fata de cei care au utilizat trenul sau masina, cum a fost in cazul cupei de la Berlin, din 2006.

Raportul norvegian estimeaza ca emisiile totale ale transportului vor atinge 1.856.589 tone.

Potrivit studiului, alte 15.390 de tone de CO2 sunt cauzate de construirea infrastructurii pentru CM.
Africa de Sud nu avea suficiente stadioane, asa ca au construit unele noi, cu un cost mare asupra mediului.
Pentru realizarea unei tone de ciment, este emisa o tona de dioxid de carbon.

Africa de Sud de bazeaza pe carbuni pentru energia electrica, iar acest lucru duce la emiterea a 340.128 de tone de CO2 doar pentru turistii veniti la CM.

Campionatul va emite la fel de mult CO2 precum 6000 de zboruri ale navetelor spatiale sau precum prepararea a 1 milion de cheezburgeri.

Totusi, Africa de Sud a luat cateva masuri pentru reducerea amprentei de CO2 a CM. Pentru inceput, a fost construita o retea de trenuri pentru ca turistii sa se poata misca mai usor la meciuri, reducand emisiile din trafic.

Guvernul planuieste, de asemenea, sa planteze cateva sute de mii de copaci in zonele urbane din tara, pentru a compensa CO2-ul emis.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *