Ochelarii 3D pot transmite germeni periculosi

Rezultatele unui studiu au demonstrat ca ochelari din salile de cinematograf din Statele Unite adapostesc numerosi germeni, printre care si stafilococul auriu.ochelarii 3D

Viitorul cinematografului, promisiunea unui spectacol fara seaman se afla in pericol. Cinematograful 3D propaga microbi periculosi.

Care este legatura dintre 3D si microbi? Ochelarii, desigur. Desi ochelarii ar trebui dezinfectati dupa fiecare proiectie, in Statele Unite acest lucru nu este facut intotdeauna , ceea ce duce la aparitia unor boli, unele dintre ele grave.

Revista americana Good Housekiping a facut un studiu pentru a se lamuri daca ochelarii din salile de cinematograf sunt purtatori de germeni. Dupa analiza, pe ochelarii pe care spectatorii i-au folosit ca sa se uite la „Avatar” sau „Alice in Tara Minunilor” s-au descoperit o serie de germeni, inclusiv cei care provoaca conjunctivita, infectii cutanate, intoxicatii alimentare, septicemie, pneumonie si chiar si stafilococul auriu.

„Ne asteptam sa gasim bacterii, nimic nu este steril, dar stafilococul nu este un lucru lipsit de importanta”, a declarat pentru ABC un membru al echipei care a efectuat studiul.

Desigur, ne petrecem viata intr-un mediu nesteril, atingem tot felul de lucruri, cum ar fi bara de la metrou, stiloul, tastatura, iar asta nu inseamna ca ne imbolnavim. Cercetatorii au spus insa ca ochelarii 3D nu provoaca neaparat boli, dar sunt un pericol in special pentru copii, care pun mana in gura dupa ce ii ating.

Desi in cinematografele din alte tari este posibila vizionarea unui film 3D cu proprii ochelari, in Romania acest lucru nu se poate face. Reprezentantii Imax au declarat pentru REALITATEA.NET ca ochelarii 3D folositi in salile lor sunt dezinfectati cu o solutie speciala si uscati dupa fiecare folosire.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *