Valoarea alimentara si terapeutica a ROSIILOR

Valoarea alimentara si terapeutica a rosiilor este data de continutul bogat in vitamine, glucide, acizi organici, saruri minerale si elemente energetice. Rosiile contin in proportie de 94% apa, fiind bogate in licopen, zaharuri solubile (glucoza, fructoza, zaharoza), acizi organici (malic, pectic, citric), vitaminele A, B, C, E, K, PP si saruri minerale (potasiu, fier, fosfor,…

Citește mai departe
Risc de cancer din cauza pesticidelor contrafacute

Risc de cancer din cauza pesticidelor contrafacute

Asociatia Industriei de Protectia Plantelor din Romania atrage atentia ca pesticidele contrafacute care intra pe piata romaneasca sunt toxice atat pentru mediu, cat si pentru sanatatea oamenilor, considerand ca vanzarea acestora este o forma de crima organizata. Cantitati mari de produse contrafacute pentru protectia plantelor sunt fabricate, puse pe piata in vreme ce legislatia comerciala…

Citește mai departe
OMS: "Poluarea, cauz? a declan??rii cancerului pulmonar"

Prefectura Neamt ne lamureste ce a fost cu poluarea si ce masuri au fost luate

COMUNICAT DE PRESĂ Referitor la incidentul produs de catre SC Ga Pro Co Chemicals SA Savinesti prin depasirea concentratiei de amoniac in atmosfera, va informam: – In data de 02.01.2013 – ora 10.00 seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Neamt a sesizat subprefectul judetului, conducerile Comisariatului Judetean Neamt al Garzii de Mediu, Agentiei…

Citește mai departe

Tumori-ciorchine, provocate de hrana modificata genetic, primul argument stiintific al cercetatorilor pentru interzicerea OMG

Cercetatorii francezi ofera primul argument stiintific pentru interzicerea organismelor modificate genetic, dupa ce, in numeroase randuri, organizatii neguvernamentale au semnalat potentialul pericol pentru sanatate. Rezultatele unui studiu incheiat recent arata ca sunt periculoase pentru sanatate chiar consumate in cantitati mici. Medicul Joël Spiroux, presedinte al Criigen (Comité de recherche et d’information indépendantes sur le génie…

Citește mai departe

Intoxicatia cu cianuri

Intoxicatia cu cianuri are o frecventa scazuta comparativ cu celelalte tipuri de intoxicatii, deoarece accesul populatiei la cianuri este limitat. Totusi, atunci cand aceasta se produce este in scop criminal sau suicidar, mai rar accidental. Cele mai frecvente cianuri implicate in acest tip de intoxicatii sunt: cianura de sodiu, cianura de potasiu, ferocianura de potasiu….

Citește mai departe

Ochelarii 3D pot transmite germeni periculosi

Rezultatele unui studiu au demonstrat ca ochelari din salile de cinematograf din Statele Unite adapostesc numerosi germeni, printre care si stafilococul auriu. Viitorul cinematografului, promisiunea unui spectacol fara seaman se afla in pericol. Cinematograful 3D propaga microbi periculosi. Care este legatura dintre 3D si microbi? Ochelarii, desigur. Desi ochelarii ar trebui dezinfectati dupa fiecare proiectie,…

Citește mai departe

Peste toxic din Spania

Pentru a curata un rau de pestii contaminati cu mercur, Executivul regiunii Catalunya a angajat o firma romaneasca. Piata de desfacere: Romania. Autoritatile romane se pregatesc sa blocheze un import toxic din Spania. Intoxicatiile cu mercur pot fi mortale, in functie de concentratie. Importatorul este un lipovean din Tulcea. Ovidiu Dumitrean, rezident in orasul Castellon,…

Citește mai departe

Numar crescut de intoxicatii cu alimente

Numarul de intoxicatii cu alimente nu a crescut in randul americanilor in 2008, desi a fost o serie de scandaluri legate de contaminari. Totusi, autoritatile americane atrag atentia ca a crescut numarul alimentelor care pot duce la toxiinfectii grave. Cele mai multe probleme au fost cauzate de salmonella, contaminare care a afectat 7.400 de persoane….

Citește mai departe

Produsele ecologice sunt inca o raritate in meniul romanilor

Desi cercetarile stiintifice arata ca produsele bio sunt benefice sanatatii umane, doar 1 % din romani consuma alimente ecologice. Studiile dovedesc ca anual consumam 20 de kilograme de aditivi alimentari de persoana. Produsele bio se obtin prin practicarea sistemului de agricultura ecologica. Acest sistem interzice folosirea organismelor modificate genetic, a fertilizantilor si pesticidelor de sinteza,…

Citește mai departe

Contaminare – Nu mai avem carne cu dioxina, am mancat-o!

Un sfert din cantitatea de carne contaminata cu dioxina a fost confiscata de inspectorii sanitar-veterinari, restul a ajuns deja pe mesele noastre. Daca a mai ramas ceva neconsumat, se va trimite producatorilor pentru distrugere. Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au efectuat 2.948 de controale, dintre care 358 in unitati de transare…

Citește mai departe
Zece elevi olimpici din Ia?i se preg?tesc s? lanseze un satelit ecologic

Efectul de…aer poluat

Multitudinea factorilor care concura la realizarea unui anumit nivel de poluare, intr-un areal dat, explica marea variabilitate in timp si spatiu a concentratiei substantelsr cu efect poluant, emise in atmosfera, ca rezultat al activitatilor antropice. Din punct de vedere al influentei exercitate de poluantii atmosferici asupra starii de sanatate a mediului, se pot distinge doua…

Citește mai departe