Cetatea de Scaun, cu gunoiul dupa usa

Lucratorii Rosal se plang ca nu reusesc sa adune tot ce arunca localnicii la tomberoane, dar promit ca se vor da peste cap ca sa stranga mizeria.Cetatea de Scaun

Curatenia de primavara din casele sucevenilor inseamna pentru muncitorii de la salubritate ca muntii de gunoaie de la tomberoane cresc mult mai repede decat de obicei. Oamenii arunca tot ce le prisoseste prin casa, de la canapele stricate si pana la borcane cu zacusca. In unele zone, cetatenii se plang ca n-au mai vazut gunoierii de zile bune.

“Sta gunoiul de vreo saptamana, dar a sosit cineva sa-l ridice? Nu! Numai noi platim la timp ca prostii”, a oftat Petru Stefanescu, pensionar din Burdujeni.

Intr-o situatie-limita au ajuns si locuitorii de pe strada Eroilor, loc in care gunoiul depozitat a astupat la propriu tomberoanele aflate in doua buncare, situate de-o parte si de cealalta a strazii. “Sta si se impute aici si nu vine nimeni sa-l ia”, a oftat Georgiana Plescu, casnica. Oamenii sunt revoltati si din cauza ca tomberoanele au ajuns un dublu pericol. Pe langa riscul de infectie, acestea au fost luate in stapanire de haitele de caini vagabonzi.

“Aseara era sa ma muste un caine. Erau mai multi care au marait, dar unul a sarit la picioarele mele. Noroc ca i-am dat cu sacul de gunoi in cap si am fugit, ca altfel ajungeam la spital”, s-a plans Elena Ciubotariu, casnica.

30 de masini pline pe zi

Reprezentantii Rosal dau vina pe suceveni. “Arunca orice prostie la gunoi. In plus, sunt si localnicii din Sfantul Ilie, care nu au contract cu noi, dar care arunca deseurile la tomberoanele din Obcini. Nu mai facem fata”, a ridicat din umeri Adrian Niculescu, directorul Rosal.

Acesta a sustinut ca oamenii sai lucreaza febril si ca aduna mult mai multe gunoaie din oras decat de obicei. Zilnic, ajung la groapa de gunoi de la Falticeni 30 de basculante pline cu deseuri, fata de 20, cate erau intr-o zi obisnuita. Seful societatii sustine ca a suplimentat numarul de lucratori si de utilaje care ies pe traseu. Chiar si asa, ritmul de lucru a scazut. “Din cauza multimii de gunoaie, in intervalul orar in care inainte acopeream opt strazi, acum acoperim patru”, a adaugat Niculescu.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente