Cetatenii din Ilfov vor trai intr-un mediu mai sanatos!

Cetatenii din Ilfov vor trai intr-un mediu mai sanatos!

Tinand cont de obligatia autoritatior publice de a elabora si de a aproba norme si strategii cu privire la protectia si dezvoltarea mediului inconjurator, Consiliul Judetean Ilfov impreuna cu consilierii locali a aprobat in data de 31.10.2012 in sedinta de Consiliu Local „Planul Local de Actiune pentru Mediu (PLAM) al judetului Ilfov – Revizuit”.

Planul Local de Actiune pentu Mediu (PLAM) judetul Ilfov presupune dezvoltarea unei viziuni colective, prin evaluarea calitatii mediului, identificarea problemelor de mediu existente, stabilirea celor mai adecvate strategii pentru rezolvarea problemelor si alocarea unor actiuni de implementare care sa conduca la obtinerea unor imbunatatiri reale ale mediului si a sanatatii publice.

PLAM Ilfov este in deplina concordanta cu Planul National de Actiune pentru Mediu iar principiile generale si obiectivele prioritare se regasesc in Strategia Protectiei Mediului din Romania.

Mai exact PLAM-ul in judetul Ilfov reprezinta una dintre caile cele mai eficiente de participare a publicului in procesul de luare a deciziei de medi a autoritatilor locale.

Totodata se urmareste promovarea unui parteneriat intre cetateni, autoritati locale, ONG-uri , oameni de stiinta si oameni de afaceri, invatarea modului de a conlucra insolutionarea problemelor comunitatii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente