Romplumb se poate redeschide doar dupa evaluarea starii de sanatate a baimarenilor

Romplumb se poate redeschide doar dupa evaluarea starii de sanatate a baimarenilor

Marii poluatori din Maramures au fost azi, 1 noiembrie, in atentia ministrului Mediului, Rovana Plumb, care a facut o vizita de lucru in Baia Mare, unde s-a intalnit si cu reprezentantii celor doua mari companii ale statului. Chiar si dupa inchidere, cele doua societati continua sa fie periculoase pentru comunitate, dar statul nu pare hotarat sa ia masuri imediate. De altfel, ministrul Rovana Plumb nu a pomenit nicio suma cand a vorbit despre programele de ecologizare, precizand doar ca e nevoie de o investitii pentru protejarea mediului inconjurator.

Referitor la Remin Baia Mare, reprezentantul Guvernului in teritoriu a vorbit despre nevoia construirii de statii de epurare, dar si de ecologizarea iazurilor de decantare, respectiv gasirea unor solutii pentru depozitarea namolurilor rezultate din activitatea de epurare.

”In privinta companiei Remin, speram sa gasim posibilitatea continuarii statiilor de epurare, solutii pentru iazurile de decantare, iar in ceea ce priveste depozitarea namolurilor, pot sa va spun ca pana la sfarsitul anului suntem in masura sa promovam o hotarare de Guvern in ceea ce priveste strategia pe namoluri privind epurarea apelor”, a declarat Rovana Plumb.

Societatea Romplumb, aflata in prezent in procedura de insolventa, a constituit, de asemenea, un bun subiect de discutie, doar ca si in acest caz s-au cerut masuri fara sa se aminteasca si de bani. Conducerii firmei i s-a dat tema de casa de catre ministru sa realizeze un studiu de impact din care sa rezulte efectele activitatii economice a combinatului asupra localnicilor din Baia Mare si imprejurimi in cazul repornirii activitatii.

”In ceea ce priveste Romplumbul s-a discutat din punctul de vedere al problematicii de mediu, solicitandu-se Romplumbului o evaluare de impact a mediului asupra sanatatii cetatenilor care sa vizeze posibilitatea incadrarii in normele si principiile europene ale functionarii tehnologiei existente la nivelul Romplumbului si de asemenea pentru a avea o anume abordare in ceea ce priveste functionarea acestei companii”, a spus ministrul Rovana Plumb.

Oficialul Guvernului a discutat aceste subiecte cu autoritatile judetene pe durata prezentei in Baia Mare, insa declaratiile le-a facut in sediul PSD, unde a sustinut conferinta de presa in cadrul careia s-a dezbatut problematica de mediu a Maramuresului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente