CEZ a inceput productia de energie eoliana la Fantanele

Grupul ceh CEZ a pus ieri in functiune prima turbina eoliana din cele peste 100 ridicate pana acum la Fantanele (judetul Constanta), dand startul la productia de energie “verde”.productie de energie eoliana

“Ieri dupa-amiaza, la ora 18:56, prima dintre cele 240 de turbine eoliene care vor fi operate in cadrul Parcului Eolian CEZ de la Fantanele si Cogealac a fost pusa in functiune. A fost inceput, asadar, procesul de punere in operare a primei parti a proiectului Parcului Eolian CEZ de la Fantanele, proces la sfarsitul caruia 139 de turbine eoliene vor deveni functionale una cate una si vor incepe sa livreze energie electrica in reteaua nationala”, a comunicat CEZ Romania.

Prima parte a proiectului Parcului Eolian CEZ localizat la Fantanele si Cogealac cuprinde 139 turbine eoliene cu o capacitate instalata de 2.5 MW fiecare si este preconizata sa se finalizeze pana la sfarsitul acestui an.

Potrivit reprezentantilor CEZ, mai bine de 100 dintre cele 240 de turbine eoliene care vor fi instalate in total la Fantanele si Cogealac sunt deja construite, lucrarile de montaj avansand zi de zi.

Investitia totala in acest proiect se ridica la 1,1 miliarde euro. Parcul eolian de 600 MW urmeaza sa fie finalizat in 2011.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,152FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente