Cheile Turzii – o rezervatie naturala in pericol

0
630
Cheile Turzii - o rezervatie naturala in pericol
Cheile Turzii - o rezervatie naturala in pericol

Natura poate fi foarte frumoasa dar pentru aceasta cu toti trebuie sa avem grija de ea. Din respect pentru Natura, pentru cea ce noi oameni nu putem crea dar, putem distruge foarte usor prin neglijenta sau nepasare, am creat portalul www.turism-cheile-turzii.ro, cu dorinta de a deveni o comunitate puternica unita de sentimente comune legate de a fi turist in minunata rezervatie naturala Cheile Turzii. www.turism-cheile-turzii.ro

Din respect pentru natura, pentru ceea ce sa creat in sute, poate mi de ani, pentru cea ce noi nu putem crea dar din pacate putem distruge foarte usor, prin indiferenta sau nepasare fata de comportamentul celorlalti sau chiar al nostru, am creat acest portal, animatii de bucuria de a fi turisti in Rezervatia naturala Cheile Turzii pe care noi o dorim ca o zona verde si zona pitoreasca a Vai Ariesului.
In Cheile Turzii puteti gasi o fauna si flora cu un sortiment foarte bogat (aproximativ 1000 specii floristice), cu exemplare foarte rare pe care le mai gasim doar in cateva locuri de pe glob fiind pe cale de disparitie. Aici se pot gasi plante protejate precum: Ceapa Ciori din cheie numita popular usturoiul salbatic, tisa, scorusul, garofita alba, sau specii alpine care au supravietuit in aceasta zona. Ca si fauna exista 67 specii printre care si speci pe cale de disparitie precum fluturasul de stanca sau acvila de munte.
Pentru a aprecia frumusetea cheilor trebuie sa le vizitati neaparat. Cheile Turzii se desfasoara ca o poteca de latime variabila care se strecoara printre cei doi versantii uneori aproape verticali deasupra poteci alteori departandu-se dezvaluind priviri imagini de vis. Pe traseul cheilor se pot vedea numeroase pesteri, multe continand chiar file de istorie a poporului roman.
In Cheile Turzii se practica cu succes sporturi montane precum alpinism si zborul cu papapanta, Aici au avut loc si inca se mai organizeaza numeroase competiti de alpinism cu participari locale sau din strainatate practicate pe majoritatea peretilor. Peretii prezinta numeroase trasee majoritatea echipate cu pitoane.
In aceasta zona va puteti relaxa profitand de aerul curat si linistea naturi, plimbandu-va sau admirand natura si … poate daca aveti noroc, puteti vedea si cateva dintre micile vietuitoare care traiesc aici.
Aceste lucruri se pot face doar daca respectam legile naturi, sa pastram natura curata dupa trecerea noastra la fel cum am dori sa o gasim si noi dupa ce au trecut altii inaintea noastra.
Pro Tempus SRL – agentie web design & ecommerce & publicitate cu peste 6 ani experienta va propune servicii si produse online: www.turism-cheile-turzii.ro – portal din drag de Cheile Turzii

Pro Tempus SRL
Tel/Fax: 004 – (0)264-305.539
Mobil: 004 – (0)730-013.731
[email protected]

Rezervatia Naturala Cheile Turzii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.