Chevron a obtinut certificatul de urbanism pentru exploatarea gazelor de sist in comuna Puiesti din judetul Vaslui

Compania Chevron a obtinut certificatul de urbanism pentru exploatarea gazelor de sist intr-o zona din judetul Vaslui
Compania Chevron a obtinut certificatul de urbanism pentru exploatarea gazelor de sist intr-o zona din judetul Vaslui

Consiliul Judetean Vaslui a eliberat un certificat de urbanism pentru exploatarea gazelor de sist. Documentul este necesar pentru obtinerea autorizatiei de constructie pentru o sonda

Noua zona unde compania americana ar urma sa isi amplaseze sonda de explorare este in comuna Puiesti, la un kilometru si jumatate de localitatea Cetatuia, conform hotnews.ro

Potrivit documentelor depuse la CJ Vaslui, Chevron detine trei parcele grupate pe o suprafata de 29.600 de metri patrati in extravilanul localitatii Puiesti.

Ca si in cazul celorlalte trei certificate de urbanism primite in decembrie 2012 si ianuarie 2013, societatea care doreste explorarea gazelor de sist va trebui sa depuna o serie de documente pentru a putea sa obtina si autorizatia de constructie, cum ar fi acordul de mediu, precum si avizele Companiei Apele Romane si Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale.

La jumatatea lunii iulie, compania petroliera Chevron a obtinut acordul de mediu pentru amplasarea sondelor de foraj de explorare a gazelor de sist pentru trei zone din judetul Vaslui, respectiv Paltinis (Bacesti), Silistea (Pungesti) si Popeni (Gagesti), decizia fiind luata de catre Comitetul de Analiza Tehnica din cadrul Agentiei de Protectie a Mediului (APM) Vaslui.

Comitetul de Analiza Tehnica din cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Vaslui a emis acordul de mediu pentru ca societatea Chevron Romania sa amplaseze sonde de foraj de explorare in cele trei zone detinute in concesiune in judetul Vaslui.

In baza acordurilor de mediu date de catre APM Vaslui si a altor documente solicitate la eliberarea certificatelor de urbanism, societatea Chevron Romania va putea obtine autorizatia de constructie de la Consiliul Judetean Vaslui pentru sondele de explorare pentru identificarea eventualelor zacaminte de gaze de sist.

Consiliul Judetean Vaslui a eliberat, in lunile decembrie si ianuarie, certificate de urbanism pentru cele trei zone din judetul Vaslui unde compania americana Chevron vrea sa faca prospectiuni pentru o posibila exploatare a gazelor de sist. Cu valabilitate de un an, cele trei certificate de urbanism au fost emise pentru suprafete extravilane cuprinse intre 35.000 de metri patrati si 73.400 de metri patrati de teren din zona localitatilor Paltinis (Bacesti), Popeni (Gagesti) si Silistea (Pungesti).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *