China investeste pentru a contracara “extremele” provocate de schimbarea climatica

China va intensifica pregatirile pentru taifunuri, furtuni de nisipi si alte dezastre ale vremii, ca parte a unui plan pe 10 ani de a prezice si preveni cele mai negative impacturi produse din schimbarea climatica.schimbarile climatice

Sisteme de avertizare imbunatatite, noi exercitii de urgenta si infrastructura vor forma structura noilor reglementari, care sunt cele mai avansate masuri ale tarii pentru a face fata dezastrelor naturale.

China are o indelungata istorie cu inundatii sau seceta, dar oficialii sustin ca problemele se intensifica.

“Este necesar sa raspundem noii situatii aduse de schimbarea climatica pentru a efita pierderile provocate de dezastrele meteorologice,” declara Gao Fengtao, director adjunct al oficiului de legislatie al consiliului de stat.

In ultimii ani, dezastrele au fost caracterizate de o “producere subita, o varietate mai mare, intensitate mai mare si frecventa la fel in contextul incalzirii globale”, arata acesta.

Zheng Guoguang, seful administratiei meteorologice, arata ca dezastrele naturale au provocat pierderi anuale de peste 30 miliarde de euro, echivalentul a 2% din PIB.

Noile reglementari pentru prevenirea si pregatirea pentru dezastre meteorologice vor stabili cadrul legal pentru raspunsul la dezastre, evaluarea riscului si masurile de evacuare, precum si educarea publicului.

Cu toate acestea, este neclar cat va cheltui guvernul central pe programul pe 10 ani.

Sursa: Antena 3

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente