China sprijina aprobarea documentului de negociere al Conferintei de la Cancun

0
458
China sprijina aprobarea documentului de negociere al Conferintei de la Cancun
China sprijina aprobarea documentului de negociere al Conferintei de la Cancun

Negociatori, jurnalisti si reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentali asteapa lansarea proiectului documentului de negociere al Conferintei de la Cancun

Conferinta Natiunilor Unite privind schimbarile climatice, desfasurata in orasul mexican Cancun, a intrat in seara zilei de 10 decembrie in etapa finala. Seful delegatiei chineze, Xie Zhenhua, a aratat in cadrul conferintei ca China sustine ca proiectul documentului de negociere, pus in discutie, a reflectat in mod echilibrat opiniile diferitelor parti. Desi documentul include unele deficiente, China este multumita de acesta.
China considera ca procesul de negocieri a sustinut „Foaia de parcurs de la Bali” si a facut progresele stabile spre directiile Conventiei – cadru a ONU privind schimbarile climatice si Protocolul de la Kyoto. In consecinta, China este in favoarea aprobarii acestui document.

Demnitarul chinez a subliniat ca partile prezente la Cancun au depus mari eforturi pentru reusita negocierilor. Indrumarea politica pozitiva facuta de ministrii diferitelor state a impulsionat negocierile. Guvernul chinez va promova, cu inalt simt de responsabilitate fata de propriul popor si popoarele lumii, o dezvoltare ecologica, durabila, cu emisii reduse de bioxid de carbon, aducand contributii sale omenirii la contracararea schimbarii climei, a adaugat Xie Zhenhua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.