China valorifica din ce in ce mai mult energia regenerabila

0
485

Shi Dinghuan, presedintele Societatii de energie regenerabila din China a declarat marti ca dupa eforturile de peste zece ani, energia regenerabila a devenit in tara noastra de la una suplimentara pana la una care inlocuieste treptat sursele traditionale de energie.

Demnitarul chinez a relevat ca in anul 2006, cantitatea energiei regenerabile valorificata de tara noastra a fost echivalentul a 200 de milioane tone de carbune standard, reprezentand aproape 8% din consumul energiei de unica folosinta, cu 0,5% mai mult fata de anul precedent.

In prezent, in afara de dezvoltarea centralelor hidroenergetice, China exploateaza energia eoliana, cea solara si cea geotermica etc. Mai ales ca valorificarea energiei eoliene s-a dezvoltat extrem de repede. Puterea instalata din anul trecut a depasit-o pe cea totala din ultimii 20 de ani. Circa 200 de milioane de persoane din China folosesc pentru incalzirea apei instalatii cu energie solara. Actualmente tara noastra reprezinta cel mai mare producator de instalatii de incalzit apa cu energie solara, fiind totodata si cel mai mare utilizator al acestora.

Sursa: CRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.