Ciclistii bucuresteni vor trimite mesaje pentru Copenhaga

0
532

La initiativa proiectului Ride Planet Earth, ciclisti din intreaga lume vor iesi in strada pe 5 si 6 decembrie 2009, demonstrand capacitatea si dorinta oamenilor de pretutindeni de a lua atitudine impotriva schimbarilor climaticeciclisti

Ciclistii bucuresteni sunt asteptati sambata, incepand cu 14:30, in Piata Constitutiei, sa se alature unei miscari globale, care va implica marile orase din intreaga lume, pentru a transmite mesaje liderilor mondiali care se vor reuni in cadrul Conferintei de la Copenhaga din 7 decembrie.

La initiativa proiectului Ride Planet Earth, ciclisti din intreaga lume vor iesi in strada pe 5 si 6 decembrie 2009, demonstrand capacitatea si dorinta oamenilor de pretutindeni de a lua atitudine impotriva schimbarilor climatice, se arata in comunicatul transmis vineri de WWF Romania.

Proiectul Ride Planet Earth a fost initiat de Kim Nguyen, un tanar australian care a pornit pe bicicleta acum 16 luni din Brisbane, Australia spre Copenhaga, Danemarca, trecand si prin Bucuresti.

„Scopul calatoriei sale a fost de a aduna mesaje de la oameni preocupati de protejarea mediului si ingrijorati de impactul schimbarilor climatice. Mesajele colectate de-a lungul calatoriei vor fi prezentate in decursul Conferintei Natiunilor Unite, pentru a convinge guvernele lumii sa ia actiuni imediate cu privire la un acord despre problema climatului global”, se mai arata in comunicat.

Ride Planet Earth urmareste schimbarea stilului de viata personal, promovand diferitele tipuri de transport sustenabil, ca parte a pasilor necesari in lupta impotriva schimbarilor climatice, deoarece, potrivit reprezentantilor organizatiei, „oricare ar fi decizia delegatiilor guvernamentale, la fel de important este si comportamentul fiecarui individ in parte”.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.