Cine arde miristile fara aviz de la Agentia de Mediu este ars la buzunar

Cine arde miristile fara aviz de la Agentia de Mediu este ars la buzunar

In baza OUG 195/2005 privind protectia mediului, cu completarile si modificarile ulterioare, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Pitesti elibereaza un act oficial prin care sunt acceptate activitatile de ardere a miristilor.

,,Este o perioada in care culturile agricole de vara au fost recoltate, prin urmare, asociatiile agricole cat si persoanele fizice solicita aviz favorabil de la ARPM Pitesti in vederea arderii vegetatiei ierboase de pe terenurile arabile. Pana in prezent a fost eliberat acceptul nostru pentru o suprafata de peste 1000 ha pe teritoriul comunei Barla, judetul Arges.

Pentru desfasurarea unei astfel de activitati, beneficiarii trebuie sa notifice primaria comunei pe teritoriul careia se desfasoara activitatea, de asemenea, trebuie informat ISU Arges, Directia Agricola si Unitatea Fitosanitara Arges.
Acceptul autoritatii de mediu se elibereaza in conditiile respectarii de catre beneficiar a masurilor impuse privind protectia mediului si normele de aparare impotriva incendiilor” a declarat directorul executiv adjunct al ARPM Pitesti, Sorina Marin.

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Pitesti informeaza proprietarii de terenuri care au in vedere procesul de ardere a miristilor, de necesitatea obtinerii tuturor avizelor, astfel incat sa se elibereze acceptul ARPM Pitesti si sa nu existe sanctionari contraventionale din partea Garzii de Mediu Arges.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente