Circa 5 hectare de teren vor fi impadurite la Firiza, Maramures

0
307
Varga: Guvernul nu a publicat în Monitorul Oficial două hotărâri privind controlul tăierilor din păduri
Circa 5 hectare de teren vor fi impadurite la Firiza, Maramures

Campania de impadurire “Conteaza ce respiri!”, care are loc de trei ani incoace in Maramures, in 2012 se va desfasura in zilele de 26 si 27 aprilie in zona Sonioca (Firiza), teritoriu ce apartine Ocolului Silvic Municipal Baia Mare. O suprafata de aproximativ 5 hectare va fi plantata cu peste 18.000 de puieti de molid, larice si paltin.

La editia din acest an vor participa peste 300 de elevi de la principalele licee din oras – Colegiul National ”Gheorghe Sincai”, Colegiul National ”Vasile Lucaciu”, Liceul de Arta, Colegiul Tehnic ”C.D. Nenitescu” din Baia Mare, dar si voluntari din diverse organizatii nonguvernamentale, membrii Club 4×4 Baia Mare, angajati ai unor societati, multi iubitori de natura.

Unul dintre organizatorii campaniei, Cornelia Lupsa, a precizat ca bilantul celor doua editii precedente este unul ”foarte multumitor din punctul de vedere al tuturor celor care au participat sau au beneficiat de ea”. Ea a precizat ca s-au plantat peste 20.000 de puieti cu ajutorul a peste 550 de voluntari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.