Sapun ecologic facut acasa

0
449
Sapun ecologic facut acasa
Sapun ecologic facut acasa

Gata cu sapunul cumparat din magazine! Nu este o gluma, o spun femeile care, mai nou, isi fac singure sapunul in conditii de casa.

Asta pentru a-si delecta pielea cu o solutie suta la suta naturala si nu cu produse scoase pe banda rulanta pentru toti consumatorii. In materialul realizat in colaborare cu perfecte.md vedeti cum se obtine un sapun home-made.

Sapunul ecologic poate fi facut in orice bucatarie, ne sfatuie specialistii. Iar pentru asta nu avem nevoie de multe ingrediente.

„Cand persoana vrea sa faca un sapun, isi alege uleiurile in ce cantitati doreste dupa care le introduce in calculator. Atunci calculatorul arata soda caustica care trebuie sa fie in sapun.”, ne spune Galina Luca.

„Se adauga ulei de porumb,soda caustica deluata in apa si solutia nostra alcalina care v-a reactiona cu mixul de uleiuri care l-am adaugat recent”

Soda caustica se dizolva in apa, dar aici mare atentie. La incalzire solutia produce vapori toxici de care trebuie sa ne ferim. Specialistii ne recomanda sa purtam manusi, iar incaperea sa fie bine aerisita.

„Acum mixul de ulei si solutie alcalina se pune la mixer pentru a se omogena”

Solutia obtinuta se lasa doua minute, dupa care se adauga celelalte uleiuri.

„Am adaugat uleiul de catina si cum vedeti a toata substanta s-a colorat in orange practic acesa da culoarea sapunului,tot aici adaugam ulei de portocala si faina de porumb el va fi un exfoliant in viitorul sapun”

Dupa ce lichidul este gata, trebuie amestecat bine si turnat in forme speciale.

„Dupa ce lichidul a fost turnat in forme se lasa pentru doua,trei zile pentru a se usca dupa aceea se taie si se pune la uscat pentru doua luni.”

Sapunul poate sa contina cacao, scortisoara, frisca sau diverse plante si se pastreaza la temperatura camerei.Un sapun homemede de 100 g costa circa 40 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.