CJ Maramures a semnat contractul pentru centrele de colectare a deseurilor din judet

Consiliul Judetean Maramures a semnat, luni, contractul pentru proiectarea si executia centrelor de colectare a deseurilor voluminoase ce urmeaza a fi construit la marginea comunei Farcasa.
„In cursul zilei s-a semnat contractul pentru proiectarea si executia centrelor de colectare a deseurilor voluminoase din cadrul proiectului sistem de management integrat al deseurilor din judetul Maramures. Cred ca acesta e un eveniment important pentru noi, unul din aspectele legate de executie deja e incheiat. Avem un castigator aici care de fapt este un complex de castigatori, o asociere formata dintr-o societate din Austria, Epurom S.A., care va face partea de proiectare, si IMI SA (firma locala), partea de executie, dupa cum si-au prezentat oferta”, a declarat presedintele CJ Maramures, Zamfir Ciceu.

Implementarea proiectului finantat din fonduri europene in valoare de 63 milioane euro plus TVA a fost amanata in ultimii ani dupa ce mai multe primarii din judet au refuzat amplasarea complexului denumit ” sistem integrat de prelucrarea deseurilor” de teama unei posibile poluari a mediului ambiant. Contractul prevede constructia a sapte platforme de colectare in localitatile Borsa, Baia Mare, Seini, Viseu si Somcuta Mare.

Presedintele CJ Maramures a mai spus ca este exclusa orice intarziere de la inceperea investitiei si va impune un ritm de executie adecvat. „Nu vreau sa vorbesc de niciun fel de intarziere, ci de termene de executie pe care ni le-am asumat. Astazi sunt inca in grafic, cred ca vor fi si la sfarsitul proiectului. Pe final de an 2015 imi doresc ca majoritatea lucrarilor de executie sa fie efectuate. In termen de doua luni de la momentul emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, executantul are obligatia de a prezenta proiectul tehnic, insemnand tot ce trebuie pentru a putea fi executat si, dupa aceea, executarea propriu-zisa”, a spus Zamfir Ciceu. De asemenea, proiectul prevede si construirea a trei statii de transfer a deseurilor in localitatile Sighetu Marmatiei, Targu Lapus si Moisei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *