CLADIREA 1 DIN CADRUL PROLOGIS PARK BUCHAREST A1 PRIMESTE CERTIFICATUL DE PERFORMANTA ENERGETICA „CLASA A”

0
623

cladire ecoProLogis (NYSE: PLD), unul dintre principalii furnizori globali de spatii de distributie, a anuntat astazi ca depozitul 1 din cadrul ProLogis Park Bucharest A1, parcul industrial premium al ProLogis din Romania, a primit certificatul de performanta energetica „clasa A” din partea a doi auditori independenti specializati in evaluarea consumului de energie, reprezentand Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri si Institutul de Studii si Proiectari Energetice.

Certificarea de tipul „Clasa A” reprezinta cel mai inalt nivel de evaluare a cladirilor in ceea ce priveste eficienta energetica si a emisiilor de carbon, „Clasa A+” fiindu-le acordata numai cladirilor care genereaza mai multa energie decat consuma.

„ProLogis Park Bucharest A1 este un parc industrial de ultima generatie, dotat cu facilitati logistice care necesita mai putina energie pentru a functiona si au un impact mai redus asupra mediului”, a declarat Vlad Dumitrescu, ProLogis Market Officer pentru Romania. „Consideram ca certificatul de masurare a energiei nu numai ca valideaza calitatea ProLogis Park Bucharest A1, dar confirma si angajamentul nostru de a livra depozite conforme cu conceptul de dezvoltare durabila si de a proteja mediul inconjurator. Mai mult decat atat, certificatul de performanta energetica „Clasa A” ii asigura pe clientii nostri ca depozitele ProLogis sunt create pentru a mentine costurile de energie si intretinere la niveluri cat mai mici, ceea ce adauga valoare afacerilor partenerilor nostri.”

Potrivit masuratorilor efectuate in cadrul procesului de auditare a energiei, consumul anual de energie din cadrul cladirii ProLogis Park Bucharest A1 este de numai 115,32 kWh (kilowatt ora) pe metru patrat anual, in timp ce emisiile de CO2 (dioxid de carbon) sunt de 29,66 kilograme pe metru patrat anual, incadrandu-se astfel in parametri stabiliti pentru o cladire de „Clasa A”.*In prezent, ProLogis este in procesul de a obtine certificari pentru celelalte trei cladiri din cadrul ProLogis Park Bucharest A1.

ProLogis Park Bucharest A1 este un parc logistic modern situat de-a lungul autostrazii Bucuresti-Pitesti, principala conexiune est-vest a Romaniei, la aproximativ 23 de kilometri vest de Bucuresti. Parcul cuprinde patru cladiri totalizand 108.200 de metri patrati de spatiu industrial. ProLogis Park Bucharest A1 a primit recent premiul de „Cel mai bun proiect imobiliar industrial din Europa de Sud-Est 2008”, din cadrul Galei SEE de premiere in domeniul imobiliar organizate de catre Europaproperty.com. Acesta este cel de-al doilea an consecutiv in care ProLogis Park Bucharest A1 este laureat al acestui prestigios premiu. Printre clientii ProLogis Park Bucharest A1 se numara Augsburg International Impex, cargo-partner, Centrum Logistics, Flamingo Romania, Gefco, Geodis Calberson, Kuehne+Nagel si Omega Transport & Logistics.

* Nivelul de performanta energetica a cladirii este evaluat potrivit normelor legale romanesti Mc 001, aprobate de OM 157/2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.