Cladirea Consiliului European termoizolata cu Multipor

0
638
Clădirea Consiliului European termoizolată cu Multipor
Cladirea Consiliului European termoizolata cu Multipor
Cladirea Consiliului European termoizolata cu Multipor

Noul sediu al Consiliului European se doreste a fi un exemplu de respectare a tuturor normativelor europene in materie de constructii. Pentru aceasta, arhitectii care au semnat proiectul au ales cele mai performante si mai ecologice materiale disponibile, printre care si placile termoizolante Multipor.

Astfel, compania germana  Xella, care a dezvoltat placile termoizolante ecologice si 100% minerale, a furnizat Multipor cu grosimea de 14 cm pentru termoizolarea la interior. Noul sediu al Consiliului European de la Bruxelles va utiliza preponderent energie regenerabila si urmeaza sa fie inaugurat in 2014.

Proiectul supranumit „inima Europei”

Noul sediu al Consiliului European a pastrat fatada istorica a Palatului Rezidential si a completat-o cu o anexa moderna din sticla si lemn. Pentru renovare s-a intervenit asupra unei parti a cladirii care dateaza din 1920 si este monument istoric protejat. Extinderea a adus trei sali de conferinte cu spatii pentru traducatori, cinci camere aditionale pentru intalniri, birouri si spatii de lucru pentru Presedintele Consiliului, membri si delegatiile statelor membre ale Uniunii Europene.

Multipor a fost ales pentru termoizolarea cladirii Art Deco a Consiliului European

Elementele Art Deco de pe fatada cladirii trebuiau sa ramana intacte, astfel ca o termoizolare clasica, realizata la exterior, nu ar fi fost posibila. Multipor este recomandat pentru izolarea termica a cladirilor istorice, atat datorita faptului ca este conceput pentru a termoizola la interior, cat si pentru a extrage sarea din pereti si a facilita transferul de vapori, eliminand condensul si prevenind mucegaiul si ciupercile. Datorita structurii materialului, placile ofera multe avantaje: asigura un nivel de umiditate optim pentru lucru si sanatatea cladirii, inertie termica ridicata (conductivitate termica λ= 0,045W/mK), absenta deformarii in timp, structura asemanatoare cu zidaria. Un alt atribut important a fost rezistenta superioara la foc. Multipor este un material care se incadreaza in clasa A1 de rezistenta la foc, incombustibil, noninflamabil si nu emana gaze toxice in eventualitatea unui incendiu.

Despre Multipor

Multipor poate fi utilizat atat pentru termoreabilitarea individuala a apartamentelor la sinterior cat si pentru termoizolarea caselor unifamiliale, caz in care se aplica la exterior.  De asemenea, placile minerale sunt recomandate si pentru protejarea planseelor din cladirile de birouri.

Termoizolarea la interior cu placile minerale Multipor aduce o serie de avantaje, indiferent de programul de arhitectura in care sunt utilizate, de la case unifamiliale si apartamente de bloc, pana la cladiri de birouri si spatii publice:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.