Cladirea cu voalul verde – solutie ecologica pentru adolescenti cu probleme

Cladirea cu voalul verde - solutie ecologica pentru adolescenti cu probleme
Cladirea cu voalul verde – solutie ecologica pentru adolescenti cu probleme

Organizatia non-profit WEAVE (Working to Educate, Advocate and Empower ) a fost fondata in anul 1974, in sudul Sydney, ca un serviciu de asistenta si protectie a tinerilor. Parintii care locuiesc in zona cu o reputatie proasta au creat grupul de initiativa pentru a sprijini tinerii hoinarind pe strazi pe timp de noapte. In acest rastimp organizatia a crescut considerabil: colectivul ei numara acum 34 de persoane, ea ofera o gama larga de programe educationale pentru tineri.

In ultimii 15 ani biroul organizatiei este situat in fosta toaleta publica din parcul Waterloo, reamenajata in acest scop, a carei peretii exteriori anterior au fost mazgalite in mod constant cu graffiti. Dar a finisat reconstructia radicala a cladirii dupa planul dezvoltat de o firma locala curajoasa Collins & Turner , care a oferit organizatiei un local demn de misiunea sa.

” Ne-am dorit sa construim o cladire care ar fi protejata de graffiti si s-ar fuziona vizual cu parc”, – a explicat arhitectul proiectului, Hugh Turner. – “Asa s-a nascut ideea de a ascunde cladirea in spatele voalului verde din plante”. Ideea a fost aplicata sub forma unei structuri de otel care planeaza deasupra volumului de beton si caramida, ca o coroana.

In forma de o stea cu patru colturi asimetrice, cadrul cladirii este asezat pe piloti elicoidali de otel, ingropati in pamant la aproximativ 12 de metri adancime. Planul a fost realizat cu participarea firmei de consultanta Arup. Ca urmare a faptului ca proiectantii au ridicat punctul superior al cadrului cu trei metri deasupra acoperisului vechi, suprafata sa a fost transformata intr-o terasa umbrita. Acoperisul de 200 de metri patrati, la care se poate ajunge de la salonul principal pe scari din grilaj, a devenit un loc preferat pentru intalniri, expozitii si conferinte.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,189FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente