Membrii Coalitiei civice pentru Parcul Tarcu-Muntele Mic protesteaza fata de intentia autoritatilor de a instala in Banatul Montan mori eoliene care, potrivit acestora, vor distruge habitatul ecologic, prin betonarea pajistilor.
impotriva eolienelor
“Am aflat ca in Banatul montan s-a decis instalarea barbara a unor moristi eoliene care vor ditruge habitatul ecologic, vor betona frumusetea muntelui si-i vor urati pentru totdeauna frumusetea sa de la inceputurile lumii. Daca nu ne vom alatura, studenti, profesori universitari, Facultatea de geografie a Universitatii de Vest, oameni de cultura, oameni de stiinta, iubitori ai naturii si ai muntelui, vom fi partasi prin indiferenta la ceea ce i se pregateste muntelui”, arata fondatorii Coalitiei pentru Parcul Tarcu-Muntele Mic.

Profesorul universitar Daniel Vighi, presedintele Atelierului civic Ariergarda, a declarat, sambata, corespondentului NewsIn, ca Parcul Tarcu se afla sub protectia legii si nu este legal sa se intervina in forta.

“Acolo s-au incalcat legi europene. Parcul este sub protectia legii, iar buldozerele deja sunt pregatite sa intervina acolo, sa betoneze pajistile alpine si nu au voie sa faca asta. Zilele urmatoare ne vom intalni cu avocati, sa dam in judecata pe cei care au luat aceasta decizie. Garda de Mediu trebuie intrebata cum a dat aprobarea pentru constructia a asa ceva, pentru ca e un interes financiar, nu e altceva”, a declarat Daniel Vighi.

Membrii Coalitiei ii cheama alaturi de ei, pentru sustinerea Banatului Montan, pe reprezentantii ONG-urilor si toti iubitorii naturii.

“Banatul Montan are nevoie de sprijinul nostru ca sa-l putem lasa si generatiilor viitoare linistit si arhaic, cu maiestuoasele lui culmi si pajisti alpine, cu ritmurile sale de viata eterne, cu fumul de la stane si mireasma ierbii, a brazilor, a talangilor, a cailor care pasc nestingheriti pe Tarcu in ritmuri de viata seculara. Anuntam public coalitia care se va constitui pentru a apara pajistile alpine de foamea dupa profit cu orice pret si pe seama noastra a tuturor a unui capitalism salbatic”, a mai spus Vighi.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here