Cob Village, un ansamblu turistic unic in Romania, s-a imbogatit ieri, cu un acoperis verde

Cob Village, un ansamblu turistic unic in Romania, s-a imbogatit ieri, cu un acoperis verde
Cob Village, un ansamblu turistic unic in Romania, s-a imbogatit ieri, cu un acoperis verde

Ieri, in comuna Berca a avut loc workshop-ul experimental „Greening the roof” la care au participat circa 30 de voluntari. Ei au avut drept misiune realizarea unui acoperis verde pentru ansamblul de casute Cob Village, un proiect unic in tara noastra. Construite pe principii ecologice, cele cinci casute ale ansamblului au fost ideea invatatoarei Nicoleta Marin.

Ieri, in comuna Berca a avut loc workshop-ul experimental „Greening the roof” la care au participat circa 30 de voluntari. Ei au avut drept misiune realizarea unui acoperis verde pentru ansamblul de casute Cob Village, un proiect unic in tara noastra. Evenimentul a fost organizat de Cob Village Berca, in colaborare cu Arta Gradinilor si cu sprijinul Asociatiei Turistice Ghizii Romaniei, a Sectiei de Peisagistica a Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu (U.A.U.I.M) si a Masterului de Peisaj si Teritoriu din cadrul U.A.U.I.M.

Workshop-ul derulat ieri s-a concentrat pe etapa finala a realizarii unui acoperis verde, aceea de plantare efectiva. Desi este cea mai vizibila parte a proiectului, ea reprezinta numai o mica parte din intregul proces aflat in spatele unei asemenea solutii ,,green”. Evenimentul de la Cob -Village Berca re­prezinta concretizarea unui vis situat la convergenta scopurilor echipelor implicate: al Cob Village de a realiza un ansamblu turistic unic, intr-o forma complet ecologica si sustenabila, al Artei Gradinilor de a realiza un acoperis verde complet aparte, perfect adaptat zonei, al viitorilor peisagisti profesionisti din U.A.U.I.M de a participa activ la un asemenea proiect, al A.T.G.R. de a duce voluntariatul la un alt nivel. In cadrul evenimentului, inainte de a se trece efectiv la treaba, a fost prezentat conceptul de acoperis verde, respectiv beneficiile si impactul asupra constructiilor si zonelor rezidentiale, sistemul constructiv si etapele premergatoare momentului plantarii.
Construite pe principii ecologice, cele cinci casute ale ansamblului au fost ideea invatatoarei Nicoleta Marin. In fapt, Cob Village este un ansamblu de cinci casute si un spatiu de servire a mesei (restaurant) construit pe principii ecologice, tehnica folosita fiind cob-ul, un amestec de materiale naturale (pamant lutos, nisip, bazarca, paie si apa). In final, micul complex va avea 20 de camere si 20 de bai. Pentru a ramane in lumea eco-friendly, obiectivul Cob Village este de a realiza un ansamblu turistic unic, atat in tara noastra, cat si in afara ei, intr-o forma complet ecologica si sustenabila, pentru a arata tuturor ca se poate sa traiesti confortabil si intr-o locuinta eco, ba chiar sa poti fi si simti ca un om care duce totul la un nivel superior, intrucat dorinta initiatorei, inv. Nicoleta Marin, este de a adapta aceasta reintorcere la radacinile sanatoase la contextul actual, atat ca forma si arhitectura, cat si ca utilitati si dotari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *