Cocaina in aer…

Aerul din orasele spaniole Madrid si Barcelona contine particule de cocaina, potrivit unui studiu realizat de un centru de cercetare spaniol, dat publicitatii miercuri.
cocaina
Centrul Superior de Cercetari Stiintifice (CSIC) a aplicat, pentru prima data, pentru acest studiu, o metoda noua de detectare a drogurilor din aer, pusa la punct de cercetatorii spanioli. Acestia vor publica concluziile cercetarilor lor in revista Analytical Chemistry.

Potrivit rezultatelor studiului, cocaina este drogul care se afla in cantitatile cele mai mari in aerul din Madrid si din Barcelona. „Au fost descoperite particule intre 29 si 85 de picograme (1 la 1.000 de miliarde de grame) pe metru cub de aer”, a precizat CSIC intr-un comunicat.

Cercetatorii subliniaza ca aceste masuratori, realizate in decursul mai multor zile, arata ca exista „o concentratie mai mare de compusi in weekend, ceea ce sugereaza o crestere a consumului in aceasta perioada”. Aceste droguri nu sunt periculoase, se adauga in studiu . „Nici traind 1.000 de ani, nu vom reusit sa consumam echivalentul unei doze de cocaina respirand acest aer”, a dat asigurari cercetatoarea Miren Lopez de Alda de la CSIC.

La randul sau, colegul acesteia, Xavier Querol, a avertizat ca aceste rezultate nu trebuie considerate reprezentative pentru compozitia aerului din Madrid si Barcelona, avand in vedere faptul ca au existat numai „doua locuri de masurare concreta, in preajma carora se stia ca sunt consumate droguri.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *