Colecta pentru aparatura veche

O noua campanie nationala de reciclare a deseurilor electrice va incepe pe 10 iulie si va dura trei luni.

Campania Nationala “Ziua Verde”, initiata de doua asociatii specializate in gestionarea deseurilor din echipamente electrice si electronice “DEEE”, va avea loc in sase orase din tara, zilnic in perioada 10 iulie – 25 septembrie 2008.

Astfel, timp de trei luni, romanii din Bucuresti, Cluj, Deva, Targu-Mures, Constanta si Bacau vor putea sa scape de aparatura veche.

Organizatiile Recolamp si Rorec au pus la dispozitia acestora atat telefonul verde 0800 888 666, la care pot suna pentru a li se ridica aparatele vechi direct de acasa si inclusiv becuri si neoane, cat si punctele verzi din oras, unde le pot lasa.
Publicitate

Organizatorii se asteapta sa colecteze de la fiecare locuitor 4 kg de deseuri electrice.

Acestia sustin ca deocamdata se cunosc zonele doar pentru punctele verzi din Capitala, in hipermarketurile Real si Practiker, iar pentru celelalte cinci, centrele de colectare a deseurilor se vor stabili in perioada urmatoare.

“Orice persoana care doreste sa renunte la un aparat electronic se adreseaza unui punct de colectare principal. Am semnat contracte cu 35 de colectori si vreau sa colaboram cu oricine prin semnarea unui protocol”, a declarat Raul Pop, directorul general al Recolamp.

Sursa: Cotidianul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente