Colectare de DEEE in 50 de localitati din Bihor

Colectare de DEEE in 50 de localitati din Bihor

In perioada 16 iulie -10 septembrie in 50 de comune si orase din Bihor se va desfasura o ampla campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). Actiunea este organizata de catre Asociatia ECOTIC Cluj Napoca si Bene International Oradea in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Bihor.
Organizatorii campaniei isi propun in primul rand sa vina in sprijinul administratiilor publice locale care au rolul de a sustine colectarea selectiva a deseurilor in unitatile teritorial-administrative pe care le reprezinta. Detinatorii de astfel de deseuri din orasele si comunele in care se desfasoara aceasta campanie au ocazia, in premiera, de a preda DEEE pe care le detin catre un reciclator specializat, evitandu-se astfel abandonarea acestora in spatii neautorizate sau amestecarea cu deseurile menajere.
„Mentionam faptul ca o parte din aceste deseuri pot sa contina materiale si substante periculoase: uleiuri, freoni, metale grele, etc. Predarea acestor deseuri nu presupune costuri pentru detinatorii acestora. Legislatia romaneasca prevede o tinta nationala de 4 kg/ cap de locuitor/an, precum si obligatia autoritatilor administratiei publice locale de a organiza colectarea DEEE cu o frecventa trimestriala”, a precizat Manuela Moldovan, directorul APM Bihor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente