Colectare selectiva a deseurilor, in institutiile subordonate Primariei Bucuresti

0
459

Gunoiul se colecteaza selectiv in institutiile subordonate Primariei Municipiului Bucuresti si Consiliului General. Pentru colectarea selectiva a deseurilor recuperabile (hartie si plastic), Asociatia Ecorom Ambalaje a amplasat 50 de puncte in sediul Primariei Generale si pana la sfarsitul lunii aprilie, va amenaja alte cateva sute, in institutiile subordonate. De asemenea, au fost amplasate containere pentru colectare selectiva, in exteriorul institutiilor.
colectare selectiva
Primaria Municipiului Bucuresti a incheiat un contract cu Asociatia Recolamp, pentru colectarea si reciclarea becurilor si a neoanelor din institutie.

Masurile au fost luate in urma dispozitiei nr. 424 din 23.03.2009, a Primarului General, Prof. Dr. Sorin Oprescu. „Colectarea selectiva si reciclarea deseurilor uzate in Primaria Capitalei vizeaza nu numai reducerea consumului, dar si transmiterea unui mesaj educational catre cetateni. ” spune Edilul Sef.

De marti, toti angajatii Primariei au primit brosuri informative, cu Eco sfaturi. Presedinta Asociatiei Green Revolution, Raluca Fiser declara: ” Este o campanie de educare interna, in cadrul administratiei locale. Speram insa, ca angajatii Primariei sa duca mesajul mai departe, acasa, in comunitate. ”

Prin inverzirea Primariei Generale, se vizeaza si reducerea consumului de resurse: apa, energie si hartie.

Actiunea face parte din campania „Capitala creste Verde„, realizata de Primaria Municipiului Bucuresti in parteneriat cu Asociatia Green Revolution.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.