Colectarea deseurilor electrice si electrocasnice tinde sa devina circ

Peste cateva zile botosanenii pot scapa de deseurile de echipamente electrice si electrocasnice vechi. Ei vor putea scapa de acestea cu ajutorul Primariei municipiului, societatii Urban Serv si Agentia pentru Protectia Mediului Botosani. Campania nationala de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice va atinge apogeul in data de 3 noiembrie. In aceasta data, doua masini apartinand societatii de salubrizare se vor deplasa in cartierele din municipiu pentru a ridica acest tip de deseuri.

Echipajele Urban Serv vor fi insotite de politia comunitara care cu ajutorul statiei va comunica botosanenilor momentul in care pot cobori in fata blocului pentru a depozita deseurile. „De vineri o masina a politiei comunitare va circula prin oras sa anunte aceasta campanie si aceasta obligatie cetateneasca. La asociatiile de locatari am distribuit 1500 de fluturasi si afise cu ziua nationala de colectare”, a declarat Eugen Mateciuc, sef Serviciu Implementare politici de mediu, din cadrul APM Botosani.

De la primele ore ale diminetii de 3 noiembrie vor fi instalate doua corturi de campanie pe Pietonalul Unirii si Piata Centrala. Fiecare cort va fi deservit de un inspector APM, unul de la Serviciul Edilitare si doi muncitori de la Serviciul de Interventii Edilitare. Acestia vor imparti fluturasi cetatenilor, vor disemina informatii legate de gestionarea deseurilor de echipamente electrice si electrocasnice si vor prelua deseurile predate direct de botosaneni.

Colectarea deseurilor din cartiere se va face in intervalul 9-15. Intre orele 9-11 echipele Urban Serv vor ajunge in cartierele Primaverii si Bucovina, iar in intervalul orar 11-13 vor merge in cartierul Central. In ultimele doua ore de activitate, respectiv 13.15 vor fi colectate DEEE-urile din cartierul Miorita. In toata perioada colectarii deseurilor din cartiere, doua echipaje ale Politiei Comunitare vor anunta prin statie populatia despre aceasta campanie. Obiectele colectate vor fi predate la depozitul municipal ce apartine societatii Goldana.

Sursa: Jurnalul de Botosani

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente