Colte deseuri Galati: 4 tone DEE

3 noiembrie a fost ziua in care romanii au fost chemati sa raspunda solicitarii Ministerului Mediului privitoare la colectarea deseurilor electrice si electrocasnice. Iar daca in Capitala s-au adunat suficiente astfel de deseuri incat sa starneasca o disputa apriga intre tigani si politistii comunitari, nu acelasi lucru s-a intamplat in restul tarii. Peste cateva zile se va centraliza situatia si se va sti exact rezultatul acestei campanii.

Cert este ca la Galati s-au strans aproximativ patru tone de astfel de deseuri electrice si electronice. Tinand cont de faptul ca municipiul are, cel putin oficial, 323.000 de locuitori, acest lucru inseamna ca s-au adunat aproximativ 0,012 kg pe cap de locuitor. Dar suntem inca foarte departe de angajamentul pe care Romania l-a luat in fata Uniunii Europene trei kg de deseuri electrice si electronice pe cap de locuitor.

„S-au strans cam putin pentru inceput, e adevarat, ne-a declarat ieri directorul Agentiei pentru Protectia Mediului, Mihai Turcu. RER a colectat cam 1.900 de kilograme, iar Ecosal doua containere, aproximativ patru tone in total. Actiunea a fost asa, cam timida, dar incet, incet, oamenii se vor obisnui. Dar stiti cum e spiritul la noi, romanul se desparte greu de vechituri. Mai bine le duce la garaj, la subsol si tot nu le arunca. Dar treptat va aparea si la noi o alta viziune. Din cate am inteles, astfel de actiuni se vor organiza trimestrial, daca nu chiar o data pe luna.”

Potrivit statisticii Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Galati, pe primele zece luni ale anului 2007, in cele sase judete ale Regiunii 2 Sud-Est, s-au colectat 0,090 kg de deseuri electrice si electronice pe cap de locuitor. Cu una cu alta, pana la trei kilograme pe cap de locuitor mai avem…

Sursa: Obiectiv Vocea Brailei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *