Colectare deseuri Craiova: 4 tone DEEE

Municipalitatea a adunat doar 4.000 de kilograme de vechituri din sutele de tone pe care le are de ridicat

Actiunea de colectare a deseurilor electrocasnice, demarata sambata de municipalitatea craioveana, sub umbrela Ministerului Mediului, nu s-a bucurat de un debut prea reusit. Edilii au reusit sa adune abia cateva mii de kilograme de aparate electrice si electronice scoase din uz. „Am colectat 4.035 de kilograme de asemenea obiecte. Am actionat cu noua echipaje de la salubritate, precum si cu oameni ai celor doua firme implicate in reciclarea deseurilor electrice si electrocasnice, dar pot sa spun ca nu s-a adunat mare lucru”, a facut bilantul viceprimarul Gheorghe Nedelescu.

Nu si-au facut euronorma

Potrivit edilului craiovean, prin capitolul 22 din tratatul de aderare la Uniunea Europeana ni s-a trasat sarcina ca, pana la 31 decembrie 2008, sa colectam cate trei kilograme de asemenea deseuri pe cap de roman. La o populatie de aproximativ 310.000 de locuitori, Craiova ar trebui sa adune, in ceva mai mult de un an, o cantitate de 930 de tone. Or in actiunea de sambata s-a strans de peste 200 de ori mai putin decat cantitatea-tinta. „Nu mi se pare usor de atins aceasta cifra. Colectarile vor fi lunare, in ultima sambata a fiecarei luni, dar, daca mergem in acelasi ritm, am calculat ca nu vom aduna pana la sfarsitul anului viitor mai mult de 45.000 de kilograme”, a afirmat viceprimarul.

Prefectura scapa turma

Gheorghe Nedelescu crede ca municipalitatea va trebui sa faca mai multa publicitate campaniei de colectare pentru a atinge standardele europene si, mai ales, sa apeleze la bunavointa celorlalte institutii din oras. „Cred ca ar trebui sa insistam pe informarea cetatenilor si, in plus, sa apelam la toate institutiile, precum si la scoli si licee, sa se debaraseze de aparatura pe care nu o mai folosesc. Si acum pot sa spun ca mare parte din deseuri a venit de la unele licee, de la CFR, precum si de la unele institutii. Prefectura Dolj, de exemplu, a dat 150 de kilograme”, a precizat viceprimarul.

Sursa: Editie Speciala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *