Colectare deseuri jud Arges: 7,21 tone DEEE

In cadrul campaniei nationale de colectare a deseurilor electrocasnice, in judetul Arges s-au strans 7,21 tone de deseuri, dintre care: la Pitesti – 1,92 tone; la Campulung – 4 tone; Curtea de Arges – 0,89 tone si in cadrul Primariei Mioveni – 0,4 tone. In acest an, pe intreg judetul Arges trebuie sa se acumuleze 3 kg de deseuri/cap locuitor. Astfel, in total, firmele de salubritate au strans, in urma acestei campanii, 0,01 kg/cap de locuitor. Primaria Campulung a organizat foarte bine aceasta campanie, drept pentru care a fost si cea care a reusit sa stranga cele mai multe deseuri de electrice si electrocasnice, dupa cum ne-a informat consilierul pe probleme de mediu, Paulina Iaremschi.

Daca pana la sfarsitul anului nu se vor strange cele 3 kg/cap de locuitor, de deseuri, Primariile vor primi penalitati din partea Comunitatii Europene, conform legislatiei, pentru neindeplinirea obiectivelor de reciclare.
Pitestenii s-au debarasat de 65 de televizoare

In Pitesti, televizoarele au stat la loc de frunte. S-au strans 65 de bucati, si anume 975 de kg. Acestea au fost urmate de frigidere, 7 bucati, avand 350 kg. Pitestenii au renuntat si la monitoarele PC; s-au gasit 37 de bucati (135 kg). In cantitate mica s-au gasit: un magnetofon (3 kg), 2 imprimate (4 kg), doua tastaturi (2 kg), doua masini de scris (6 kg).

Sursa: Cotidianul Top

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *