Comisia Europeana nu cofinanteaza constructia de centrale nucleare noi in Uniunea Europeana

0
345
Comisia Europeană nu cofinanţează construcţia de centrale nucleare noi în Uniunea Europeană
Comisia Europeana nu cofinanteaza constructia de centrale nucleare noi in Uniunea Europeana

Comisia Europeana nu finanteaza si nu cofinanteaza constructia de centrale nucleare noi in Uniunea Europeana, intrucat mixul energetic reprezinta alegerea exclusiva a statelor membre, atat timp cat ele isi respecta tintele in domeniul energiei si schimbarilor climatice, a declarat vineri un reprezentant al executivului comunitar, potrivit Agerpres.
”Pozitia Comisiei nu s-a schimbat – activitatea nucleara este competenta exclusiva a statelor membre. Daca in viitor statele membre vor decide altfel, vom analiza atunci situatia, dar in prezent aceasta este o competenta exclusiva a tarilor membre, pe care ele au dorit sa o pastreze. In termeni generali, noi salutam diferitele contributii ale statelor membre la dezbaterea despre viitorul energiei”, a spus Isaac Valero Ladron, purtator de cuvant al comisarului european pentru actiune climatica Connie Hedegaard.
El a raspuns astfel unor intrebari privind informatiile aparute in presa europeana despre viitorul energiei nucleare. Cotidianul german Süddeutsche Zeitung a scris vineri ca Franta, Marea Britanie, Polonia si Republica Ceha doresc ca Uniunea Europeana sa subventioneze energia nucleara asa cum este cazul celei eoliene sau solare.
Ministrii europeni ai energiei si mediului urmeaza sa participe la o reuniune informala organizata in Danemarca in perioada 18-20 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.