Compania “Farmers Ethanol”investeste in Romania in producerea de combustibil bio

Compania "Farmers Ethanol"investeste in Romania in producerea de combustibil bio

Compania „Farmers Ethanol”, care detine o serie de biorafinarii in SUA, intentioneaza sa-si extinda activitatea pe 400 de hectare, in comuna Ciorani, si sa construiasca un complex energetic si agricol.

Compania americana „Farmers Ethanol” vrea sa investeasca in judetul Prahova 200 de milioane de dolari intr-un complex energetic si agricol, care se va intinde pe un teren de 400 de hectare. In acest sens, americanii au incheiat un memorandum de intelegere cu conducerea Parcului Industrial Ploiesti.
Mircea Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova, institutie care detine integral pachetul de actiuni al Parcului Industrial, a declarat ca firma a rezervat practic terenul pentru o eventuala investitie la Ciorani.

Vor construi o ferma si cateva sere

Documentul prevede ca parcul industrial sa rezerve pentru sase luni, cu chirie, tot spatiul pe care il detine in Ciorani, iar in aceasta perioada firma americana sa realizeze un studiu de fezabilitate.
Firma ar urma sa construiasca si un complex, in care va fi produs etanol, pe baza de porumb si biogaz, dar si sa amenajeze o ferma cu 8.000 de vite, un abator si o fabrica de lactate. De asemenea, complexul va include sere de legume, pe o suprafata de 40 de hectare.
Parcul Industrial detine, la Ciorani, doar 45 de hectare, insa au fost identificate terenuri astfel incat parcul sa poata pune la dispozitia investitorilor toate cele 400 de hectare de care acestia au nevoie, a afirmat Cosma.

Biorafinarii in SUA

Presedintele Consiliului Judetean Prahova a mai spus ca investitia ar crea aproximativ 3.600 de locuri de munca.
La inceputul lunii mai, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat ca „Farmers Ethanol” intentioneaza sa dezvolte in Romania un complex integrat pentru productia de bioetanol si cresterea animalelor, printr-o investitie de 150 milioane dolari. „Farmers Ethanol” este o companie fondata in anul 2001, in Ohio, care a dezvoltat o serie de biorafinarii in Statele Unite.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,355FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente