Compania McDonald’s, data in judecata pentru folosirea jucariilor in Happy Meal-uri

O organizatie pentru protectia consumatorului din Statele Unite acuza compania fast-food ca se foloseste de jucarii pentru a ademeni copiii in restaurantele sale.McDonald

Reprezentantii Centrului pentru Stiinta in Interes Public au declarat ca vor da in judecata compania McDonald”s in termen de 30 de zile, daca nu va renunta la distribuirea jucariilor gratuite.S

Ei au acuzat compania de practici comerciale „incorecte si inselatoare”, care incalca legile de protectie a consumatorului in mai multe state din SUA, scrie Telegraph.co.uk.

„McDonald”s reprezinta strainul care ii ademeneste cu bomboane pe copii iesiti la joaca. Are o strategie infioratoare, care ar trebui oprita”, a declarat Stephen Gardner,

Organizatia a tarat in instanta zeci de companii americane in ultimii ani. Spre exemplu, compania Kellogs a fost nevoita, in 2006, sa mareasca valuarea nutritiva a cerealelor destinate copiilor.

Jucariile oferite de McDonald”s nu incalca nicio lege, a fost raspunsul vice-presedintele Departamentului de Comunicare al companiei fast-food, William Whitman.

„Suntem mandri de Happy Meal-uri, care le ofera clientilor mancare si jucarii la cele mai inalte standarde de calitate si siguranta. Jucariile sunt o parte din experienta minunata pe care familiile o au la restaurantele noastre”, a spus Whitman.

Ultima promotie a Happy Meal-urilor consta in figurine ale personajelor din animatia „Shrek Forever After 3D”, care va fi lansata in Romania in luna iulie.

In Statele Unite exista un precedent al initiativei . Astfel, localurile din Sillicon Valley au dreptul sa le ofere jucarii gratuite copiilor doar in cazul in care acestora li se cumpara alimente sanatoase.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *