Constantin Nita: Sper ca in 2014 sa avem 2 – 3 companii energetice noi

0
404
Constantin Ni??: Sper ca în 2014 s? avem 2 - 3 companii energetice noi
Constantin Niţă: Sper ca în 2014 să avem 2 - 3 companii energetice noi
Constantin Nita: Sper ca in 2014 sa avem 2 - 3 companii energetice noi
Constantin Nita: Sper ca in 2014 sa avem 2 – 3 companii energetice noi

Departamentul pentru Energie intentioneaza sa infiinteze doua sau trei companii energetice noi, care sa functioneze din 2014, pentru realizarea unui mix intre hidro, termo si nuclear.

‘Ma intereseaza reorganizarea sistemului energetic national. Cu toate fortele lucram la acest proiect, la reorganizarea pe companii cu multe resurse. Nu putem sa stam cu carbunele, sa-l punem in competitie cu apa. Nu functioneaza asa lucrurile nici in Europa. Eu sper ca 2014 sa ne prinda cu cateva companii puternice care sa joace un rol important si pe piata nationala si pe cea regionala. Este vorba de 2 – 3 companii mari, care sa aiba un rol determinant pe piata. Revin, nu pot sa accept ca CEZ sa joace un rol important in Romania, iar noi sa nu putem sa jucam un rol important in Cehia, Bulgaria sau Ungaria. Este timpul sa ne orientam si noi nu numai pe piata romaneasca, ci si in jur. Capitalul romanesc trebuie sa scoata companii in fata care sa joace un rol important, daca vrem sa fim demni, sa aratam ca putem sa facem ceva in economie. Lucram la un proiect pe tema asta’, a afirmat Constantin Nita, pentru agentia Agerpres.

Intrebat daca noile companii ar urma sa functioneze prin fuziunea celor existente, oficialul a precizat ca exista mai multe solutii, insa problema tine de cum vor functiona acestea.

‘Cel care produce mai mult si mai eficient il poate ajuta pe celalalt sa se modernizeze, sa se eficientizeze. Sunt state in care productia de carbune este eficienta. In Romania de ce nu ar fi?’, a precizat ministrul delegat pentru Energie.

Ideea infiintarii noilor companii se bazeaza pe principiul mixului de resurse energetice pentru productie si a fost conceputa in scopul salvarii producatorilor de carbune de la faliment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.