Companiile chineze au inceput sa vanda polite de asigurare pentru turisti pentru riscuri legate de calitatea aerului

Companiile chineze au inceput sa vanda polite de asigurare pentru turisti pentru riscuri legate de calitatea aerului
Companiile chineze au inceput sa vanda polite de asigurare pentru turisti pentru riscuri legate de calitatea aerului

Companiile chineze au inceput sa vanda polite de asigurare pentru turisti pentru riscuri legate de calitatea aerului din principalele orase poluate ale Chinei, relateaza AFP.

Cea mai mare agentie de turism online din China, Ctrip.com si cel mai important asigurator, Ping An, au inceput sa vanda asigurari pentru poluare, titreaza China Daily.

Ideea a aparut in contextul in care vaste zone din China sunt acoperite de nori de poluare destul de frecvent, spre frustrarea tot mai mare a locuitorilor care cer guvernantilor sa confrunte situatia de urgenta dupa ani de ignorare.

Schema de asigurarea prevede in schimbul unei sume cuprinse intre 10 si 15 yuani (1-2 euro) acordarea unei despagubiri de 50 de yuani (6 euro) pe zi turistilor care sunt expusi norilor de poluare. Conditia este ca vizitatorii sa isi fi achizitionat un tur de 3-7 zile prin siteul Ctrip.

Asigurarea acopera in prezent numai sase mari orase unde standardele variaza. In Beihing si Xian indexul poluarii aerului trebuie sa depaseasca pragul de 200 insa masuratorile din aceste orase depasesc de multe ori limitele critice.

„Primele incasate nu sunt investite in combaterea poluarii. As dori ca banii sa fie folositi in scopuri mai bune”, a spus Tian Yiyi, un reprezentant de vanzari. Un alt tehnician, Qian Yigang, a adaugat ca oamenii calatoresc pentru un timp de calitate si daca dispozitia lor este stricata de conditiile atmosferice neprielnice, banii nu pot repara situatia.

Furia populatiei a atins cote maxime in prima luna a anului cand un nor „apocaliptic” a invaluit capitala intr-o ceata deasa iar masuratorile au indicat depasirea cu peste 40 de ori standardele ONU pentru calitatea aerului. Imagini cutremuratoare s-au raspandit in toata lumea in urma evenimentului.

Chen Guangbiao, un miliardar din industria de reciclari, a atras atentia dupa „aerpocalipsa” oferind spre vanzare butelii cu aer curat.

In luna decembrie 2013 s-a deschis in Chengdu o clinica pentru tratarea problemelor cauzate de poluare. In primele 10 zile au trecut peste 100 de pacienti pragul spitalului cu simptome de gat uscat, tuse si guturai.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,177FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente