Lucia Varga: PSD vrea sa mentina padurea ca sursa de bani ilegali

Lucia Varga: PSD vrea sa mentina padurea ca sursa de bani ilegali
Lucia Varga: PSD vrea sa mentina padurea ca sursa de bani ilegali

Deputatul PNL Lucia Varga, fost ministru delegat pentru Paduri, Ape si Piscicultura, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, la Bistrita, ca PSD vrea sa mentina padurea ca sursa de bani ilegali si ca in Romsilva lucreaza si “corupti”.

“Cetatenii au dreptul sa aleaga intre PSD, care vrea in continuare sa mentina padurea ca sursa de bani ilegali, si liberali, care vor sa protejeze padurea si sa o mentina ca sursa de sanatate. Eu mi-am asumat ca padurea sa fie protejata, pasul urmator trebuie sa fie restructurarea institutiilor de administrare si control. Doamna Pana, la audieri, a declarat ca apreciaza viteza cu care am promovat aceste acte normative, ca vor trebui sa continue si mi-am permis atunci sa-i dau un sfat: sa nu plece urechea la Romsilva, sa nu se lase influentata de Romsilva, responsabilitatea dumneaei e in fata cetatenilor. Se pare ca de atunci pana acum a intervenit ceva, nu stiu ce. E foarte bine ce se intampla, cetatenii sa aleaga: masuri radicale pentru salvarea padurii sau mai lasa asa cum e legislatia inca 6-7 ani ca sa se poata in continuare fura, sa avem sursa de bani pentru campaniile electorale”, a spus Lucia Varga, care a participat la o gala a femeilor liberale, conform Mediafax.

Fostul ministru a declarat ca dezbaterile pe proiecte de legi se fac inainte ca acestea sa ajunga in Parlament, dar si ca e multumita de faptul ca se continua dezbaterile pe Codul silvic, ceea ce inseamna ca “padurile mai au o sansa”.

“Faci dezbateri pe cod inainte de a-l trimite in Parlament. Am facut un an de zile dezbateri, am luat punctele de vedere ale celor implicati, Guvernul a agreat forma finala si am trimis-o in Parlament. Dezbaterea Codului silvic este acum in Parlament, la comisii. Propunerea de modificare a Codului silvic e a liberalilor, care si-au asumat principiile, n-am vazut o astfel de asumare din partea PSD. Daca acest cod este atat de interesant pentru PSD incat mai necesita o dezbatere, inseamna ca, in sfarsit, PSD se va pronunta ce Cod silvic va sustine: pe cel pe care l-a semnat domnul Ponta si inca 13 ministri cand eu eram in Cabinet sau va face un nou Cod Silvic”, a afirmat Varga.

Fostul ministru a completat ca Romsilva nu vrea sa faca efort, ii place Codul silvic “asa cum e”.

“Doreste sa se schimbe ca in Caragiale, pe ici pe colo, dar nu prin partile esentiale. Politica asumata de noi a fost radicala si a avut opozitie din partea celor care au beneficiat de furtul de lemn. Romsilva a fost prima care se opune, vad, la aceasta reforma. Chiar si Romsilva va trebui restructurata pana la urma, e o institutie veche, supercentralizata, tot ce e in teritoriu se gestioneaza la centru. Politica mea a fost sa descentralizam resursa catre ocoalele silvice, ca taxele sa ramana la nivelul autoritatii locale. Politica va fi implementata, problema e de timp: cat ii mai pune frana PSD?”, a mai spus Lucia Varga.

Deputatul PNL crede ca actualul ministru, Doina Pana, “are maturitatea politica” necesara sa continue ceea ce ea a inceput.

“Se lucreaza ca doamna Pana sa aiba acum controlul si la Romsilva si la Apele Romane. Problema e cat de puternica va fi doamna Pana, cele doua institutii au resurse importante, care sunt surse ale coruptiei. Daca ai taria sa te lupti cu sistemul, sa faci ordine, atunci mergi mai departe. Sunt curioasa daca doamna Pana va fi multumita in continuare de Romsilva. Mesajele ei sunt constructive pentru personalul din Romsilva, 17.000 de angajati. Facand un calcul electoral, au zis sa dea un mesaj frumos, cum Romsilva e grozava, oamenii sunt buni. Nu poti indrepta daca nu iei masuri. Am spus ca Romsilva are si oameni buni, care se lupta sa apere padurea, dar din pacate are si corupti care sunt partasi cu hotii si trebuie sa fie eliminati din sistem”, a adaugat Varga.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente