Tasuleasa Social: 1500 de voluntari, la cea mai mare actiune de impadurire din Transilvania

Tasuleasa Social: 1500 de voluntari, la cea mai mare actiune de impadurire din Transilvania
Tasuleasa Social: 1500 de voluntari, la cea mai mare actiune de impadurire din Transilvania

Aproximativ o mie cinci sute de persoane, de la copii de varsta frageda si pana la oameni aflati la varsta senectutii au participat sambata la cea mai mare actiune de impadurire din Transilvania. Organizata de Tasuleasa Social, actiunea a presupus impadurirea unei suprafete de nu mai putin de zece hectare de teren dintr-o comuna bistriteana.

Cu mic, cu mare, inca de la primele ore ale diminetii, voluntarii s-au adunat in zona in care Tasuleasa Social si Primaria comunei Budesti si-au propus sa organizeze cea mai mare actiune de impadurire din Transilvania.

Cei aproape 1500 de voluntari, veniti din diferite colturi ale tarii, inclusiv din capitala, au plantat 40 de mii de puieti din diferite specii, suprafata impadurita fiind de zece hectare. Cea mai mare parte a voluntarilor provin din judetele Bistrita-Nasaud si Cluj, fiind prima actiune la care Tasuleasa, in parteneriat cu sponsorul principal, au pus la dispozitie transport gratuit pentru cei care si-au manifestat interesul de a participa la aceasta impadurire.

Presedintele Tasuleasa, Alin Useriu, spune ca din pacate a trebuit sa refuze aproximativ o mie de voluntari, din cauza numarului mare de persoane interesate sa participe la impadurirea de astazi. Pentru acest an Tasuleasa mai are in plan inca patru actiuni de impadurire, urmatoarea fiind programata sa se desfasoare in judetul Cluj.

Edilul comunei Budesti, Vasile Codrea, spune ca actiunile eco-friendly din comuna nu se vor incheia, saptamana viitoare fiind programata o noua campanie de impadurire, care se va desfasura numai cu ajutorul locuitorilor din comuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *