Modernizarea pepinierilor silvice! A inceput campania de plantare a arborilor in Republica Moldova

Modernizarea pepinierilor silvice! A inceput campania de plantare a arborilor in Republica Moldova
Modernizarea pepinierilor silvice! A inceput campania de plantare a arborilor in Republica Moldova

De „Ziua internationala a Padurii” in Republica Moldova, in fondul forestier a inceput campania de plantare a arborilor. La aceste lucrari au participat atat silvicultori cat si cetatenii care au vrut sa contribuie la inverzirea tarii.

Conducerea Agentiei „Moldsilva”, directorul general Stefan Chitoroaga si directorul general adjunct, Tudori Botnari au dat startul plantarilor in cadrul Intrepinderii Silvice Telenesti, informeaza UNIMEDIA.

In cadrul acestei entitati silvice a fost castigat un proiect la Banca Mondiala prin intermediul Programului ENPI FLEG privind crearea Centrului national de reproducere a materialui saditor forestier.

Directorul general al Agentiei „Moldsilva”, Stefan Chitoroaga, a remarcat importanta acestui centru pentru sectorul forestier national, gartie caruia mai multe intreprinderi silvice din tara vor beneficia de material saditor forestier crescut in containere, ceea ce va permite sa fie realizat cel mai important lucru din planul de activitate al Agentiei „Moldsilva,” extinderea fondului forestier, a conchis Stefan Chitoroaga.

Directorul IS Telenesti, Vasile Iliescu, a specificat faptul ca adaptarea pepinierii dupa standadele europene, folosirea tehnicii moderne, respectarea tuturor conditiilor de crestere a materialului saditor, plantarea si ingrijirea puietilor, garanteza o inradacinare de peste 90%. In Ziua Internationala a Padurii, la IS Telenesti, conform acestei tehnologii au fost efectuate plantari pe o suprafata de 5 ha.

Amintim ca Agentia „Moldsilva” prin intermediul intreprinderilor silvice subordonate, in primavara anului curent a preconizat crearea culturilor silvice in fond forestier pe o suprafata de 515 ha din totalul de 1127 ha planificate pentru anul 2014, lucrarile de ajutorare a regenerarii naturale vor fi efectuate pe o suprafata de 3046 ha.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,177FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente