Comprest „revolutioneaza“ strangerea gunoaielor menajere la Brasov

Comprest „revolutioneaza“ strangerea gunoaielor menajere la Brasov
Comprest „revolutioneaza“ strangerea gunoaielor menajere la Brasov

V-ati saturat sa vedeti gunoaiele de la pubele imprastiate de vant, de caini si pisici sau de ce cei care le rascolesc in cautarea de resturi alimentare sau materiale reciclabile? Avem o veste buna: societatea Comprest – unul dintre operatorii care presteaza servicii de salubritate in municipiul Brasov vrea sa schimbe total modul de colecatare a deseurilor menajere.

„In vederea alinierii serviciilor noastre la standardele sociale si de mediu prin folosirea de metode si tehnologii de colectare, transport si depozitare a deseurilor care sa nu afecteze sanatatea populatiei si a mediului, pentru a stopa accesul animalelor fara stapan (caini sau pisici), dar si a insectelor (muste, viespi, gandaci etc) la deseurile menajere, precum si pentru schimbarea imaginii ambientale a municipiului Brasov (oras turistic), va pot preciza ca incepand cu data de 01.04.2014, colectarea deseurilor menajere de la populatie si agenti economici se va face strict in recipiente standardizate prevazute cu sisteme de inchidere si de golire, adaptate utilajelor specializate proprii, impuse de legislatia in vigoare“, a declarat pentru newsbv.ro Emil Barbat, directorul general al Compres SA.

Astfel, incepand cu data de 1 aprilie, precolectarea se va face exclusiv in aceste recipiente. Barbat a mentionat ca depunerea deseurilor in saci, cutii etc. se va considera „depozitare ilegala de deseuri si, implicit, murdarire a domeniului public si va fi sanctionata cu amenda conform prevederilor legale“.

Directorul general al Comprest SA a mai mentionat ca, in perioada urmatoare, salariatii companiei vor merge la sediile firmelor si asociatiilor de proprietari cu care exista contracte de ridicare a gunoiului menajer, pentru incheierea unor acte aditionale la contractele de prestari servicii aflate in derulare, ulterior urmand sa fie distribuiti recipientii pentru gunoi, in functie de cantitatea de deseuri produse.

„Aceste recipiente vor fi puse la dispozitie conform Regulamentului de Organizare si Functionare a Serviciului Public de Salubrizare in municipiul Brasov. Pentru orice nelamuriri legate de aceste modificari, puteti apela telefonic angajatii societatii sau va puteti adresa, pe e-mail, la adresa comprest@comprest.ro“, a mai precizat Emil Barbat.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente